KWORKS’ün 2022’de öne çıkanları [İnfografik]

KWORKS, 2022 yılında Hızlandırma Programları (Hızlandırma ve Ön Hızlandırma), Etki Girişimciliği Programı, Boost Kadın Teknoloji Girişimcileri Programı ve BiGG3 olmak üzere 4 ana başlıkta toplam 6 program yürüttü.
KWORKS’ün 2022’de öne çıkanları [İnfografik]

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS, 2022 yılında Hızlandırma Programları (Hızlandırma ve Ön Hızlandırma), Etki Girişimciliği Programı, Boost Kadın Teknoloji Girişimcileri Programı ve BiGG3 olmak üzere 4 ana başlıkta toplam 6 program yürüttü.

Sayılarla 2022'de KWORKS girişimleri

400’ün üzerinde başvuru alan KWORKS’22 Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programlarına 18 girişim seçildi. İlk defa yürütülen Etki Girişimciliği Programı’nda 6 girişim ve Boost Kadın Teknoloji Girişimleri Programı kapsamında 10 girişim desteklendi. Bu girişimlerden 13’ü Kasım ayında gerçekleşen Demo Day etkinliğinde sunum yaptı. Demo Day’de sahneye çıkan 13 girişimin 11’i gelir yaratan girişimler. Bu girişimlerden 3’ü program dönemi içinde ilk faturalarını keserken 8’i ise cirolarını artırarak gelir yaratmaya devam etti.

10 girişim program dönemi içinde kurumsal bir şirket ile pilot çalışma, ortak iş geliştirme ve ortak ürün geliştirmeye yönelik iş birliği yaptı. KWORKS22 Demo Day’de sunum yapan 13 girişimden ikisi ise program dönemi içinde yatırım turu kapatarak önemli bir başarıya imza attı. Artcomun ve Cross4Cloud yakın zamanda kapattıkları yatırım turlarını KWORKS’22 Demo Day’de duyurdular.

Toplam yatırım tutarının 6 milyon doların üzerine ulaşması bekleniyor

Bu girişimlerin yanı sıra KWORKS mezunu girişimlerden beşi de 2022 yılında yatırım turu kapatırken, yıl sonuna kadar yatırım turu kapatan aktif ve mezun KWORKS girişimlerinin sayısının dokuza, alınan toplam yatırım tutarının 6 milyon doların üzerine ulaşması bekleniyor.

KWORKS 2022 programlarında 150’den fazla mentor tarafından 200 saatin üzerinde mentorluk verilirken, 40’ın üzerinde ileri seviye girişimcilik eğitimi ve etkinlik gerçekleştirildi. Eğitim ve mentorluk desteklerinin yanı sıra programlarda yer alan girişimlere, 50’nin üzerinde ücretsiz veya KWORKS’e özel indirimli araç sunuldu. 21 melek yatırım ağı, girişim sermayesi ve kurumsal girişim sermayesi firması ile gerçekleştirilen yatırımcı buluşmalarında 21 girişim toplam 100’ün üzerinde bire bir görüşme gerçekleştirdi.

TÜBİTAK'ın 1512 Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında KWORKS, ODTÜ Teknokent ve Arçelik Garage eş yürütücülüğü ile hayata geçirilen BiGG3 programının sonuçları 2022 yılı içerisinde açıklanan 2021-1, 2021-2 ve 2022-1 çağrıları kapsamında 13 girişim toplam 3.85 milyon TL hibe desteği almaya hak kazandı.

2023 yılında KWORKS Şişli ofisinde fiziki olarak yürütülecek programa İstanbul öncelikli olmak üzere Türkiye genelinden girişimler başvuru yapabilecek. Toplam 6-8 girişim hızlandırma programına, 10-12 arası girişim de ön hızlandırma programına seçilecek. Başvuru yapan girişimlerin başvurularında net bir şekilde mevcut performans göstergelerini ve geleceğe yönelik hedeflerini anlatmaları bekleniyor.

Yeni dönemde 250 bin TL ve üzeri 2022 yılı cirosu olan girişimlere öncelik verilecek

Hızlandırma Programı için teknolojik yenilik içeren çözümü, tam zamanlı olarak sadece girişimi için çalışan ve teknik yetkinlikleri eksiksiz kurucu ekibi, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda hızlı ölçeklenebilecek iş modeli, 250 bin TL ve üzeri 2022 yılı cirosu olan girişimlere öncelik verilecek. Ön Hızlandırma Programı teknolojik yenilik içeren çözümü ile günümüzün ve geleceğin pazarlarındaki müşterilerin ihtiyacını karşılayabilecek, teknik ve ticari doğrulama yapıp, ekibini kurup ilk faturasını kesmeyi hedefleyen girişimciler için destekler sunacak.

Hızlandırma programları kapsamında ofis alanı, bire bir KWORKS uzmanı desteği, altyapı destekleri, ileri seviye girişimcilik eğitimleri, müşteri ve yatırımcı tanıştırmaları gibi olanakların yanı sıra girişimlere gösterdikleri performansa bağlı olarak Koç Üniversitesi’nin yüzde 100 sahibi olduğu UNVEST A.Ş.’den yatırım alma imkanı da sunulacak. KWORKS’23 girişimleri program boyunca düzenli olarak Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi fonları ile görüşme şansı elde edecekler.

Geçmiş dönemlerde Khenda, ART Labs, Missafir ve Artcomun gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor. KWORKS'ün yeni dönem başvuruları ise buradan, 31 Ocak 2023'e kadar yapılabiliyor. KWORKS’23 Girişim Hızlandırma Programları hakkında bilgi verilip soruların yanıtlanacağı Info Day, 23 Aralık saat 14.00'te KWORKS Şişli Yerleşkesi'nde gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.