Sanat ve koleksiyon ürünleri odaklı ticaret teknolojileri geliştiren Artcomun, 2 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Artcomun'un tohum öncesi yatırım turuna İlker Diker, Ahmed Faruk Karslı, Emre Kenci, Bülent Tekmen, Gökhan Demir, Ahmet Salih Palamut, Kerem Özten ve UNVEST dahil oldu.
Sanat ve koleksiyon ürünleri odaklı ticaret teknolojileri geliştiren Artcomun, 2 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Sanat ve koleksiyon ürünleri odaklı ticaret teknolojileri geliştiren Artcomun, 2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım turunu tamamladı. KWORKS girişimlerinden birisi olan girişimin tohum öncesi turuna İlker Diker, Ahmed Faruk Karslı, Emre Kenci, Bülent Tekmen, Gökhan Demir, Ahmet Salih Palamut, Kerem Özten ve UNVEST dahil oldu.

Artcomun, sanat ticaretini mobil cihazlara sığdırırken veri ve algoritmaların gücünden faydalanıyor. Şirket, kullanıcılar için tek platformda yüz binlerce sanatçıya ulaşma, varlığını yönetme; sanatçılar için ise ücretsiz sergileme ve kişisel markasını inşa etme imkanı sunuyor. Spotify'ın müzik endüstrisine yaptığına benzer bir dokunuş ile veri ve algoritmaların gücünü kullanarak sınırsız tedarik gücüne ve çeşitliliğe erişmeyi hedefliyor.

Osman Dora Kezer ve Mertcan Alganoğlu tarafından kurulan Artcomun, 2021 senesinde hizmete aldığı MVP’si sanatyapiyo.com ile 4097 sanatçıya ve 10binin üzerinde sanat eserine ev sahipliği yapar konuma geldi.

Sanat ekosisteminde önemli bir dar boğanı çözen girişim 80 ülkeden 1 milyon sanatçıya erişmeyi ve Web3.0 araçları dahil yeni kategorileri portföyüne eklemeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.