BehaVR ile OxfordVR ile birleşti ve 13 milyon dolar yatırım aldı

Bu birleşme 13 milyon dolarlık yatırımla desteklendi. 13 milyon dolarlık yatırım turu Oxford Science Enterprises ve Optum Ventures tarafından yönetildi.
BehaVR ile OxfordVR ile birleşti ve 13 milyon dolar yatırım aldı

Ruh ve davranışsal sağlık platformu BehaVR, zihinsel sağlık sorunlarına odaklanan sanal gerçeklik (VR) platformu OxfordVR ile birleştiklerini duyurdu. İki şirket, sanal gerçeklik platformu olarak BehaVR markası altında hizmet vermeye devam edecek. Bu birleşme 13 milyon dolarlık yatırımla desteklendi. 13 milyon dolarlık yatırım turu Oxford Science Enterprises ve Optum Ventures tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında Accenture Ventures, Confluent Health, Thornton Capital ve Chrysalis Ventures yer aldı. 

ABD merkezli BehaVR; stres, ağrı, endişe ve bağımlılık tedavisine odaklanıyor. Aaron Gani tarafından kurulan şirket, 2016 yılında faaliyet göstermeye başladı. BehaVR'in verdiği hizmeti kolay ulaşılabilirlik ve yüz yüze görüşme ile ilgili endişe duyan danışanlar için ideal tedavi yöntemi olarak tanımlanıyor. Şirket, şimdiye kadar üç yatırım turunda 8,2 milyon dolar yatırım aldı. 

2021 yılında BehaVR ve Japon şirketi Sumitomo Pharma sosyal anksiyete bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu ve majör depresif bozukluğu tedavi etmek için 163 milyon dolarlık potansiyel bir anlaşma imzaladı. Amaç, VR teknolojisini kullanan terapi yöntemleri oluşturmak idi.

Oxford Üniversitesi’nin bir yan kuruluşu olan İngiltere merkezli OxfordVR da zihinsel ve davranışsal sağlık sorunları için tedavi yöntemleri geliştiriyor. 2007 yılında kurulan şirket, agorafobi,depresyon şizofreni üzerine odaklanıyor. Haziran ayında VR tabanlı bilişsel davranışçı terapi platformu gameChange  için onay aldı.

BehaVR'ın kurucusu ve CEO'su Aaron Gani, Behavioral Health Business'a gönderdiği bir e-postada, "Gelecek yıla doğru pek çok ivmemiz var," diye yazdı. "BehaVR, sosyal kaygı ve opioid kullanımını ele alan iki ürün için zaten FDA onayını takip ediyordu ve şimdi şizofreninin negatif semptomlarına yönelik OxfordVR ürününü ekliyoruz."

Geçen Kasım ayında akıl ve ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık platformu Valera Health 44,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2015 yılında kurulan şirket, ilerlemiş psikolojik rahatsızlıkların tedavisine odaklanıyor. 6 yaş ve üstü bireylerin tedavisi için lisanslı terapist, hemşire ve psikiyatristlerle çalışıyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.