Apple Watch'un "Kadın Sağlığı için Bilekten Sıcaklık Algılama” ve “AFib Geçmişi" özellikleri Türkiye’deki kullanıcılara açıldı

.Bilekten sıcaklık algılama özelliği Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra modellerinde, AFib Geçmişi özelliği ise watchOS 9’u destekleyen tüm Apple Watch modellerinde yer alıyor. 
Apple Watch'un

Apple Watch'un "Kadın Sağlığı için Bilekten Sıcaklık Algılama” ve “AFib (Atriyal Fibrilasyon) Geçmişi" özellikleri Türkiye’deki kullanıcılara açıldı. Bilekten sıcaklık algılama özelliği Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra modellerinde, AFib Geçmişi özelliği ise watchOS 9’u destekleyen tüm Apple Watch modellerinde yer alıyor. 

"Kadın Sağlığı İçin Bilekten Sıcaklık Algılama" ile regl döngüsü takibi

Sağlığın önemli bir göstergesi olan regl döngüsünün takibi, Apple Watch Series 8'in sıcaklık algılama özelliğiyle artık kolayı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. sıcaklık algılama özelliğinin diğer tüm sağlık verileriyle aynı gizlilik özellikleri ile tasarlandığını eklemekte fayda var.

Apple Watch Series 8, uyurken bile vücudunuzun sıcaklığını takip eden yenilikçi bir sensöre sahip böylece zaman içindeki değişiklikleri görmeniz mümkün.

Apple Watch, sıcaklık algılama sürecinde dış ortamdan kaynaklanan sapmaları azaltan iki sensörlü bir tasarım kullanıyor.  Sensörlerden biri saatin arka kısmında, tene en yakın bölgede, diğeri ise hemen ekranın altında bulunuyor.

Özellikle gece ölçülen bilek sıcaklığının, genel vücut sıcaklığı için iyi bir gösterge olabildiğini belirtelim. Apple Watch Series 8’deki sensörler uyku sırasında bilek sıcaklığını her beş saniyede bir kontrol ediyor ve 0.1 °C kadar küçük değişimleri bile ölçebiliyor. Böylece kullanıcılar egzersiz, uçak yolculuğu sonrası yorgunluk, hatta hastalık gibi etkenlere bağlı olarak referans sıcaklıkta geceden geceye oluşabilecek değişimleri Sağlık uygulamasında görebiliyor.

Apple Watch Series 8'deki yeni sıcaklık algılama özelliğinden yararlanan kullanıcılar, aile planlamasına yardımcı olabilecek geçmişe dönük yumurtlama tahminleri alabilirler. Aynı şekilde iyileştirilmiş adet döngüsü tahminlerinin alınması da söz konusu. Bu bağlamda kalp atış hızınız ve kayıtlı döngü verilerinizle birleştirildiğinde, adet döngünüzün ayrıntılı bir görünümünü elde ediyorsunuz. Sıcaklık algılama ayrıca gelişmiş döngü tahminleri sağlar.

iOS 16 ve watchOS 9 ile, tüm Döngü İzleme kullanıcıları artık günlük döngü geçmişlerinde düzensiz, seyrek veya uzun süreli regl olma gibi durumlarda bunlarla ilgili bildirim alabilecek. 

AFib Geçmişi

AFib Geçmişi, kalbinizin AFib belirtileri gösterdiği sürenin tahmini miktarını verir. AFib tanısı konulmuş kullanıcılar, FDA onaylı AFib Geçmişi özelliği ile kalp ritminin ne sıklıkta AFib belirtileri gösterdiğine dair tahminlere erişebiliyor. Böylece kendi durumları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebiliyorlar. AFib Geçmişi ayrıca kullanıcıların uyku, egzersiz ve kilo gibi AFib'de geçirilen süreyi etkileyebilecek belirli yaşam faktörlerini takip etmesine imkan tanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.