Re-Pie ve Webrazzi toplam 500 milyon TL’lik Girişim Sermayesi Yatırım Fonları kurmak için anlaştı

Webrazzi ve Re-Pie ortaklığında kurulacak olan Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonu ile Web3 odaklı oyundan yeni araçlara, NFT'lerden DeFi ürünlerine kadar yeni dünyanın girişimlerine yatırımcılık herkesin erişimine açılıyor.
Re-Pie ve Webrazzi toplam 500 milyon TL’lik Girişim Sermayesi Yatırım Fonları kurmak için anlaştı

16 yıldır girişimlerin ilk durak noktası olarak girişim ve yatırım ekosistemindeki tüm detayları sizlere aktarıyoruz. Bugün ise bunu bir ileriye taşıdığımız noktayı Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ve Re-Pie Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Ergin, Webrazzi Fintech 2022'de duyurdu. 

Webrazzi ve Türkiye’nin en büyük alternatif fon yönetim şirketi Re-Pie ortaklığında kurulacak olan Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonu ile Web3 odaklı oyunlardan yeni araçlara, NFT'lerden DeFi ürünlerine kadar yeni dünyanın girişimlerine yatırımcılık, herkesin erişimine açılıyor. 2023 içerisinde yeni fonların da geleceğini belirterek Web3 girişim sermayesi yatırım fonunun detaylarına geçelim.

Fon büyüklüğü 100 milyon TL

Nitelikli yatırımcıların katılabileceği Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonuna katılma bedeli minimum 50 bin, maksimum ise 10 milyon TL. yatırım fon büyüklüğü ise 100 milyon TL olacak. Adından da anlaşılabileceği üzere Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonu ile birlikte Web3 alanında projeler üreten erken aşama (Tohum ve tohum öncesi) girişimlere yatırımlar yapılacak.

Teknoloji ve internet dünyasının en heyecan verici kavramları arasında yer alan Web3'ün internet dünyasını tamamen değiştireceğine inanıyoruz. Geleceğe yatırımın ötesinde kurumlara ve bireysel yatırımcılara yatırım avantajı da sunuyor. GSYF'de yatırımcıların belli vergi muafiyetleri ve vergi indirimleri olduğunu belirtelim. Özellikle kurumlar, yüzde 10 kurumlar vergisi avantajı ile birlikte bir girişimin yatırımcısı olarak, iş dünyanızda benzersiz bir sinerji yaratabilirsiniz.

GSYF'nin çalışma mantığından bahsedecek olursak ise girişim sermayesi yatırım fonu SPK'nın açıklamasına göre: nitelikli yatırımcılardan katılma payı karşılığında toplanan para ya da iştirak paylarıyla, pay sahipleri hesabına, inançlı mülkiyet esaslarına göre, üçüncü fıkrada belirtilen varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (Kurul) faaliyet izni alan portföy yönetim şirketleri ve gayrimenkul ve girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri (Kurucu) tarafından bir içtüzük ile süreli olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan mal varlığıdır. Yatırım süreçleri ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabileceğinizi de belirtelim.

500 milyon TL'lik bir fon büyüklüğü

2023 yılının başında yatırımlara başlayacak olan Webrazzi Web3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu farklı dikeylerde kurulacak diğer fonlar da takip edecek. Kısacası Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonu ile başladığımız GSYF ile yatırım serüvenimiz, ilerleyen yıllarda yeni fonlar ile birlikte devam edecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde toplam fon büyüklüğümüzün 500 milyon TL'ye ulaşmasını bekliyoruz.

16 yıl önce Türkiye’de teknoloji ekosistemi yaratmak için çıktığımız yolda 2021 yılında Londra merkezli Tech.eu’yu satın alarak Avrupa’yı da operasyonumuza dahil ettiğimizi dile getiren Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, bugünse Re-Pie ile birlikte Türkiye’den geleceği yaratacak girişimleri yatırımla da destekleme adımına geçtiğimiz için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin en büyük portföy yönetim şirketi olarak Webrazzi ile girişimlere erken aşamada ulaşmanın ve onları büyütmenin misyonlarının en önemli parçası olduğunu dile getiren Re-Pie Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Ergin ise bu fonlar serisi ile Webrazzi'nin kitlesine bilgi ve haberin ötesinde yatırım imkanı da sunmuş olacağını sözlerine ekledi.

Dilerseniz Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonu ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilir ve fonumuza katılabilirsiniz. Webrazzi Web3 girişim sermayesi yatırım fonu ile gerçekleştireceğimiz yatırımları ilerleyen dönemlerde sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.