Girişim hızlandırma programı PİLOT, 10. dönem mezunlarını verdi

Türk Telekom iştiraki TT Ventures çatısı altında yer alan girişim hızlandırma programı PİLOT, bu yıl 10. dönem mezunlarını verdi. Programı tamamlayan 13 girişim, PİLOT Demo Day etkinliğinde girişimcilik ekosistemi ile buluştu.
Girişim hızlandırma programı PİLOT, 10. dönem mezunlarını verdi

Türk Telekom, hayata geçirdiği “Kurumsal Girişim Sermayesi Şirketi” TT Ventures ile girişimcilik ekosistemini desteklemeye devam ediyor. PİLOT programının 10. dönemini başarıyla tamamlayan 13 ekip, Türk Telekom’un ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) PİLOT Demo Day'de yerini aldı.  

PİLOT’un 10. dönemini tamamlayan bu 13 ekip, artırılmış gerçeklikten görüntü işlemeye, sağlıktan blok-zincire, yeni nesil medyadan robotiğe kadar yeni alanlarda teknoloji çözümleri geliştiriyor. 

PİLOT’un 10. dönem mezunları 

PİLOT Demo Day kapsamında sunumlarını paylaşan girişimler, dijital reklam optimizasyon ve otomasyon platformu Adsbot; sporcu termal görüntülerini analiz eden çözüm ai4sports; elektrikli araçlar için enerji transfer çözümü Car4Future; kısa film izleme mobil uygulaması Cineshort; müşterinin sesi yönetimi platformu Cloud4Feed; endüstriyel yapay zeka-bilgisayarlı görü sistemleri geliştirme ortamı Inovako; online ebeveyn ve yetişkin danışmanlık platformu Kidolog; yapay zeka tabanlı mobil uygulama test platformu Pensor; dijital bakım yönetim platformu ServisSoft; toplama ve teslimat süreçlerini otonomize eden online market çözümü Speedy Market; tokenizasyon tabanlı sporcu menajerlik oyunu platformu Sportimec; dekorasyon mühendislik uygulaması SugAR Technology ve görsel meditasyon ve deneyim uygulaması Visutate olarak öne çıktı. 

10. dönem girişimleri, 12 hafta boyunca 250’ye yakın mentorla birebir görüşme fırsatını yakalarken, Türk Telekom’un iş bağlantılarına erişim ve yatırım alma imkanı kazandı. Programı başarı ile tamamlayan ekiplerden seçilenler ABD programına katılma hakkı elde edecek.

PİLOT bugüne kadar 104 mezun verdi

Paylaşılan bilgilere göre, şimdiye kadar PİLOT’tan mezun olan 104 girişime toplamda yaklaşık 30 milyon TL nakit destek verildi. Mezunlardan 45’i ise dışarıdan yatırım alarak proje ve fikirlerini geliştirme fırsatına kavuştu. Asya’dan Avrupa’ya, Kuzey Amerika’dan Güney Amerika’ya kadar neredeyse tüm ülkelerde faaliyet gösteren PİLOT mezunlarının dışarıdan aldıkları toplam yatırım tutarı da 20 milyon dolara yaklaştı.

“Yerli teknoloji girişimlerinin yükselişine öncülük etmeyi görev edindik”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’yi teknoloji yarışında ileri taşımak ve ülkemizden dünya markaları çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün, 2013 yılında hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin ilk kurumsal girişim hızlandırma programı PİLOT’un 10. dönemini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Grup şirketimiz TT Ventures’ın çatısı altında yoluna devam eden PİLOT programımız, sunduğu imkanlar ve mezunlarının aldığı yatırımlar ile önemli bir marka haline geldi. Bugüne kadar PİLOT kapsamında girişimlere yaptığımız toplam nakit desteği 30 milyon TL’yi buldu. Ayrıca, bu yıl önemli bir adım daha atarak, TT Ventures’ın esnek yatırım modelleriyle daha çok girişime ulaşmasını mümkün kılacak “TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu”nu hayata geçirdik. Bu fon ile; büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmayı; fonun yatırımcılarına da stratejik ve finansal fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Bu adım, yatırım stratejimizin ilk ayağı olmakla birlikte bu alandaki yeni çalışmalarımızla yakın zamanda küresel düzeyde bir yapıya ulaşacağız. Türk Telekom olarak, girişimcilerimize ve fikirlerine olan inancımızla durmaksızın çalışarak, yerli girişim ekosistemini globale taşıyacak yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.