PayTabs tarafından satın alınan Paymes'in exit'ine dair detaylar

PayTabs, Paymes'in hisselerinin yüzde 100'ünü satın aldı. Konuyla ilgili merak edilen detayları Webrazzi Fintech 2022'de konuştuk.
PayTabs tarafından satın alınan Paymes'in exit'ine dair detaylar

Yılın son Webrazzi konferansı Webrazzi Fintech 2022, son hızıyla devam ediyor. Konferansımızda Webrazzi'nin İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah, "Bir fintech exit'in hikayesi ve sonrası" oturumunda Paymes kurucu ortakları Hasan Jabbarov ve Sabrican Zaim'i konuk etti.

Geçmişten bugüne Paymes

Sabrican Zaim, Paymes'in sosyal mecrada satış yapan bireylerin problemlerini çözmek için hayata geçirildiğini söyledi. Chatbot'lar üzerinden kullanıcıların linkler üretebilmesini sağlayan Paymes, kuruluşundan kısa bir süre sonra Türkiye'de en çok kullanılan chatbot uygulamalarında 2. sıraya yerleşti. Paymes hitap ettiği pazarla gelişmiş bir servis. Zamanla birçok ürün de geliştirdi. Paymes hayata geçirilirken amaç, finansal okur yazarlığı olsun olmasın bireylerin kullanabileceği bir sistem tasarlamaktı. Pandemi, Paymes'İn pazarını büyüttü. Paymes, şu an mevcut konumunda bireylerden büyük teknoloji şirketlerine hizmet veren bir şirket haline dönüştü.

PayTabs, Paymes'in hisselerinin yüzde 100'ünü satın aldı

Hasan Jabbarov, PayTabs ile görüşmelere başladıktan sonra ilk önce yatırım turuna dahil olma teklifi geldiğini, yatırım turu tamamlanmadan yeni bir teklif aldılar. Böylece Paymes'in exit'i gerçekleşmiş olduğunu söyledi. Daha önce Paymes ile birleşme kararını duyuran ödeme devi PayTabs, Paymes'in hisselerinin yüzde 100'ünü satın aldı. 

Hatırlatmak gerekirse PayTabs, milyonlarca işletmeciye ciroları, kuruluş tipleri, bulundukları coğrafya, fiziksel veya dijital dünya fark etmeksizin, uçtan uça ödeme ve finansal altyapı desteği sunuyor. 

Exit ile yeni ürünler hayata geçirilecek

Sabrican Zaim, Paymes'in kullanıcılarının exit ile yeni ürünlere de ulaşabileceğini söyledi. Zaim, PayTabs'in geride bıraktığımız kasım ayında da akıllı pos cihazları üreten Suudi Arabistan menşeli Dijital Pay’i de satın aldığını açıkladı. Yeni yaratılacak bir ürünle birçok ürün bir araya getirilmiş olacak. Paymes, sosyal ticareti besleyerek ve sosyal ticaretten beslenerek var olmaya devam etmek istiyorlar. Girişim, şu an 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı ve çok fazla iş ortağına ihtiyaç duyduğu bir konumda. Zaim'in söylediklerine göre Paymes'i kendi ekosistemini yaratırken daha yaratıcı ürünleri ortaya sundukları bir yıl bekliyor.

Paymes, kullanıcı sayısı ve sosyal ticaretten elde ettiği know-how ile içeride bulunan dikeylere özel çeşitli spin-offlar yapmaya hazırlanıyor. Bu spin-offların yanında en güçlü kası olan sosyal ticarette, reels'lar ve canlı yayınlar ile ödeme alınabilecek yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyorlar.

Paymes'in 2023 planları

Hasan Jabbarov, 2023'te bölgesel bir büyüme planlaması olduğunu; PayTabs'in faaliyet gösterdiği bölgelerdeki gücü Türkiye'de de kullanmak istediğini söyledi. Şimdi Paymes, yeni gelişmelerle kendini Türkiye ve Azerbaycan piyasası için orta kademeye çekti ve orada hizmet vermek isteyen fintech'lerle iş birliğine hazır. Azerbaycan'da çalışabilmek için belirli şartları taşımak gerekiyor. Şirket, bu kapsamda orada faaliyet göstermek isteyen fintech'lere yardım edebiliyor. Diğer ülkelerde de Paymes ve PayTabs ile birlikte birçok hizmet sunuyorlar.

Gerçekleşen exit ile Paymes, Orta Doğu ve Afrika’daki milyonlarca serbest çalışanı, esnafı, danışmanı, freelancer'ı, kişisel eğitmeni ve mikro satıcıyı, sosyal ticarete giriş yapmaları ve kolayca ödeme alabilmeleri için PayTabs'in ödeme altyapısı ile destekleyecek. Şirket, PayTabs'in gücü ile MENA bölgesinde büyümesini sürdürecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.