Paycell Genel Müdürü Serhat Dolaz "Hayatın Akışında Geleceğin Finansal Hizmetleri" sunumuyla sahnedeydi

Kullanıcıların hizmete anında erişmek istediğini kaydeden Serhat Dolaz, insana her yerden ve kanaldan nasıl temas edeceği konusunun daha fazla konuşulacağı bir döneme girildiğini söyledi.
Paycell Genel Müdürü Serhat Dolaz

Fintech sektörün önde gelen isimlerini bir araya getiren Webrazzi Fintech 2022, Paycell Genel Müdürü Serhat Dolaz tarafından yapılan "Hayatın Akışında Geleceğin Finansal Hizmetleri" sunumuyla devam ediyor.

Geçen Nisan ayında genel müdürlük koltuğuna oturan Dolaz, hayatın akışında geleceğin finansal hizmetleri hakkında konuşmak istediğini söyleyerek sunumuna başladı. Bunun nedenini ise iş dünyasında hayatın hızla aktığını, hayatı deneyimlemenin önemli bir hale geldiğini anlatarak açıkladı. Hayatın akışında verilen her hizmetin nereye dokunduğunu sorguladığımız bir döneme girildiğini ifade etti.

Fintek'lerin dün neler yaptığını, bugün neler yaptığını ve gelecekte nereye konumlanacağı konusuna değindi ve sözlerine şöyle devam etti: "Bankaların ya da girişimlerin içinde görmeye başladığımız sektör dikeyinde oyuncular idi. Finansal sistemlerde iyileştirme ve kolaylaştırma yapmak amacıyla kuruldular. Pandemiden sonra bu alan finansal hizmetler kanalında hizmet veren teknoloji şirketlerinin üstlendiği yeni bir sorumluluk oldu. Yani fintech'ler eskiye göre daha fazla sorumluluk aldı. Yakın gelecekte artık hayatın içinde hayatla bütünleşik bir deneyimin parçası olacağını öngörüyoruz."

Sanal dünyanın gerçeklerini eskiye göre daha çok hissedildiğini ifade eden Serhat Dolaz, bugün, yakın ve gelecekte entegre olacağını söyledi. Kullanıcıların hizmete anında erişmek istediğini kaydeden Dolaz, insana her yerden ve her kanaldan nasıl temas edeceği konusunun daha fazla konuşulacağı bir döneme girildiğini söyledi. 

Gelecek nasıl şekillenecek?

Dolaz, görünmez finansal hizmetlerle deneyime odaklanacağını kaydetti. Kullanıcıların daha tahamülsüz olduğunu ve bu yüzden gündelik hayatta finansal karar süreçleri otonom hale geleceğini sözlerine ekledi. 

Yeni nesil teknolojiler ile verimli ürünler ve süreçlerin ön plana çıkacağını dile getirdi. Blockchain gibi yeni nesil teknolojiler ile düşük maliyeti finansal ürünlerin daha çok kullanacağını söyledi. Kişisel özel hayat ve avantajlar ile tasarlanmış finansal çözümlerin dikkat çekeceğini kaydetti. Ödemelerde her yerde aynı finansal hizmet deneyiminde birleşeceğini belirtti. 

Yani dünyanın her yerinde hem lüks mağazada, hem sokak satıcısında, hem fizikselde hem online'da kullanıcılara eşit finansal deneyim sunacağını ifade etti. Serhat Dolaz, geçen Ekim ayında Paycell'in Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri ve büyüme planı kapsamında Almanya'da ofis açtığını hatırlattı. Dolaz, değişen alışveriş trendleri finansal ürünlerin tüketimini de değiştirdiğini belirtti. Kullanıcılarına her yerde en kapsayıcı finansal ürünleri sağlayan firmalar rekabette farklılaşacağını söyledi. 

Paycell ne yaptı?

Dolaz, Paycell'i en kapsayıcı yeni nesil ödeme ve finansal hizmetler platformu olarak tanımladı. 2022'nin ürün atılım dönemi olarak ifade etti. Şirketin yatırım ve sigorta ürünleri hakkında bilgi verdi. Paycell Vitrin'den bahseden Dolaz, bu servisin ürün satışı yapan herkesin ürünlerini kendilerine özel bir sayfada sergileyebilecekleri bir e-ticaret çözümü olarak ön plana çıktığını söyledi. Paycell her yerde her zaman kullanıcılarınve  markaların hem bugün hem de gelecekte yanında olduğunu söyleyerek sunumuna son verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.