Uzaktan hasta izleme platformu Alio 18 milyon dolar yatırım aldı

2012'nin Ağustos ayında David Kuraguntla ve Samit Gupta tarafından kurulan şirket, böbrek hastalıkları üzerine odaklanıyor. Diyalize giren hastaları uzaktan izleme hizmeti sunuyor.
Uzaktan hasta izleme platformu Alio 18 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan hasta izleme platformu Alio 18 milyon dolar yatırım aldı. 18 milyon dolarlık yatırım turu, Widjaja Family Investment Office tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 50 milyon doların üzerine çıktı. Alio, yeni gelen yatırımı Ar-Ge faaliyetlerini genişletmek için kullanacak. 

2012'nin Ağustos ayında David Kuraguntla ve Samit Gupta tarafından kurulan şirket, böbrek hastalıkları üzerine odaklanıyor. Diyalize giren hastaları uzaktan izleme hizmeti sunuyor. 2022'nin başında uzaktan sıcaklık, kalp atışı gibi verileri toplamak için geliştirdiği video bazlı görüntüleme sistemi için FDA'dan yani Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay aldı. 

2022'nin ilk çeyreğinde hasta izleme yani tele-sağlık platformlarına yapılan yatırımların miktarı aynı çeyrekte yüzde 33 düşerek 3,2 milyar dolara geriledi.154 tane yatırım anlaşması gerçekleşti. Geçen Kasım ayında dijital sağlık girişimi Medical Informatics 27 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 27 milyon dolarlık yatırım, Catalio Capital Management ve Intel Capital tarafından ortaklaşa yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna TMC, DCVC, nCourage Notley ve TGH Innoventures katıldı.

Uzaktan hasta izleme hizmeti veren şirket, 2010 yılında kuruldu. Sickbay Clinical Platformu sayesinde hasta başı tıbbi cihazlardan gerçek zamanlı sağlık verisi sağlıyor. Bu veriler, uzaktan izlenebiliyor. Kullanıcılar EHR'lerden yani elektronik sağlık kayıtlarından bu bilgilere ulaşabiliyor. Ayrıca bu kayıtlar diğer sistemlerle birleştirilebiliyor. 

Aynı ay içinde bir başka Uzaktan hasta izleme platformu Care.ai, 27 milyon dolar yatırım almasıyla gündeme geldi. 27 milyon dolarlık yatırım Crescent Cove Advisors liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırım, şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.

ABD merkezli Care.ai, daha önce sağlık verileri üzerine çalışan Chakri Toleti tarafından kuruldu. 2018 yılında faaliyete geçen şirket, Smart Care Facility adlı platformuyla hastanın yani kullanıcının tedavi sonrası geleneksel klinik ortam yani hastane dışında takip ediyor. Kullanıcıyı ulaşım maliyetlerinden ve kontrol için gereken süreden tasarruf etmesini sağlıyor. Sağlık çalışanları için kullanıcıyla ilgili gerçek zamanlı sağlık verisi topluyor. Toleti, hasta izleme yani hasta bakımını fiziksel, duygusal ve ekonomik yük olarak tanımlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.