Uzaktan hasta izleme platformu Care.ai, 27 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında faaliyete geçen şirket, Smart Care Facility adlı platformuyla hastanın yani kullanıcının tedavi sonrası geleneksel klinik ortam yani hastane dışında takip ediyor.
Uzaktan hasta izleme platformu Care.ai, 27 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan hasta izleme platformu Care.ai, 27 milyon dolar yatırım aldı. 27 milyon dolarlık yatırım Crescent Cove Advisors liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırım, şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

ABD merkezli Care.ai, daha önce sağlık verileri üzerine çalışan Chakri Toleti tarafından kuruldu. 2018 yılında faaliyete geçen şirket, Smart Care Facility adlı platformuyla hastanın yani kullanıcının tedavi sonrası geleneksel klinik ortam yani hastane dışında takip ediyor. Kullanıcıyı ulaşım maliyetlerinden ve kontrol için gereken süreden tasarruf etmesini sağlıyor. Sağlık çalışanları için kullanıcıyla ilgili gerçek zamanlı sağlık verisi topluyor. Toleti, hasta izleme yani hasta bakımını fiziksel, duygusal ve ekonomik yük olarak tanımlıyor.

Covid-19 salgınıyla uzaktan hasta izleme, bakımı hizmetlerinin ve evde kullanılan cihazların kullanımı yaygınlaştı. Hatta geçen sene bu alanın en parlak yılıydı. Bir yıl boyunca 990 yatırım faaliyetine 44 milyar dolar yatırım yapıldı. 2022'de beklenen etki görülmemiş olsa da araştırmalar ABD'de 45,1 milyon hasta uzaktan izleme teknolojilerini aktif olarak kullanacağını ortaya koyuyor. Bu noktada bu alanda çalışan platformlar yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. 

Geçen KasıUzaktan hasta izleme ve tedavi platformu Speedoc 28 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Singapur merkezli şirketin yatırımına Mars Growth liderlik etti. Yatırımcılar arasında Bertelsmann Investments ve Shinhan Venture yer aldı. Yeni gelen yatırım, evde bakım modelini genişletmek ve yeni iş ortaklıkları kurmak için kullanacak.

2017 yılında kurulan Speedoc, uzaktan hasta tedavisi ve evde bakım hizmeti veriyor. Sanal bir klinik gibi konumlanan platform, 7/24 ambulans çağırma ve yerinde doktor ve hemşire ziyaretleri gibi hizmetler sunuyor. Speedoc, Singapur ve Malezya genelinde dokuz şehirde faaliyet gösteriyor. Şirket, aynı zamanda doktor olan Shravan Verma tarafından kuruldu. Verma şirketi hasta merkezli bir platform olarak tanımlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.