2022'nin üçüncü çeyreğinde, 125 dijital sağlık girişimine 2,2 milyar dolar yatırım yapıldı

Bir yıl boyunca 990 yatırım faaliyetine 44 milyar dolar yatırım yapıldı. 2022'de beklenen etki görülmedi. Üçüncü çeyrekte 125 yatırım faaliyetine 2,2 milyar dolar yatırım yapıldı.
2022'nin üçüncü çeyreğinde, 125 dijital sağlık girişimine 2,2 milyar dolar yatırım yapıldı

Covid-19, ilk olarak Çin'in Wuhan Eyaleti'nde aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileri (ateş, öksürük, nefes darlığı) gelişen bir grup hastada yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020'de tanımlanmıştı. Bunun üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Dünya genelinde 663 milyon kişi enfekte oldu. Bu kişilerden 6, 6 milyonu ise hayatını kaybetti

2022'de beklenen etki görülmedi

Bu dönem yaklaşık 8 milyarlık nüfusu etkiledi. Yaşam şeklimiz, iş hayatımız, sosyal hayatımız bu dönemin şartlarına bağlı olarak değişti ve dönüştü. Hala bu süreç devam ediyor. Özellikle sağlık sektörü inanılmaz bir döneme girdi. Covid-19 pandemisi nedeniyle hastaneye erişimin zorlaşması, klinik çalışmaların devam etmesindeki sorunlar gibi yan etkiler dijital sağlık uygulamalarına farklı birçok alanda ihtiyacı artırdı. Dijital sağlık uygulamaları tanıdan tedaviye birçok alan dijital bir dönüşüme girdi. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.