Endüstriyel robot üreten Robco, Sequoia Capital liderliğinde 13,8 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında Paul Maroldt ve Constantin Dresel tarafından kurulan Robco, küçük işletmeler için ürettikleri endüstriyel robotlarla üretim prosesinin verimliliğini artırmayı amaçlıyor.
Endüstriyel robot üreten Robco, Sequoia Capital liderliğinde 13,8 milyon dolar yatırım aldı

Endüstriyel robot üreten Robco, Sequoia Capital liderliğinde 13,8 milyon dolar yatırım aldı. Almanya merkezli şirketin yatırım turuna Kindred Capital, Promus Ventures ve Torsten Reil, Christian Reber ve Daniel Dines da katıldı.

2020 yılında Paul Maroldt ve Constantin Dresel tarafından kurulan Robco, küçük işletmeler için ürettikleri endüstriyel robotlarla üretim prosesinin verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Üretim maliyetini de düşüren bu robotlar, işletmelerin yüksek kaliteli ürünler elde etmesini sağlıyor. Şirketin ürettiği robotlar; tornalama ve paletleme üzerine çalışıyor. Şirketin hedefi ABD pazarına açılmak. Robco'nun kurucuları yaptıkları işi otomasyon hizmeti olarak tanımlıyor ve geliştirdikleri robotlarla somut bir sorunu çözdüklerini ifade ediyor.

Küçük işletmeler süreçleri hızlandırmak, verimliliği artırmak ve güvenliği geliştirmek için endüstriyel robotları kullanıyor. Geçen Ocak ayında depolar için endüstriyel robotik çözümler sunan Fransa merkezli Exotec, Growth Equity'nin liderliği üstlendiği Seri D turda 335 milyon dolar yatırım aldı. Tura, 83North ve Dell Technologies Capital da katıldı. Exotec'in mevcut yatırımcıları arasında Bpifrance, Iris Capital, 360 Capital Partners ve Breega gibi isimlerin yer aldı.

2015 yılında Lille'de kurulan Exotec, yatay ve dikey olarak hareket eden, şirketlerin üretkenliğini artırmayı ve aynı zamanda insan çalışmalarını fiziksel efordan kurtarmayı vadeden bir ürün yarattı. Bu ürünün adı Skypod. Skypod, insan operatörlerin kutudaki doğru ürünü alabilmesi için kutuyu bir toplama istasyonuna taşıyor. Robot daha sonra raflara geri dönebiliyor. Yani Skypod olan depoda insanların artık dolaşması gerekmiyor. Bu robotlar, ürünlerin depoya girip çıkmasını sağlıyor, onları topluyor ve paketliyor.

Yatırımın liderliğini üstlenen Sequoia Capital, geçen Nisan ayında Web3 girişimi Privy, BlueYard Capital ile 8 milyon dolar tohum yatırım turuna liderlik yaptı. Girişimin kurucusu ve CEO'su Henri Stern, yatırımı ekibi büyütmek, API'lerini ölçeklendirmek ve iş ortaklıkları inşa etmek için kullanacaklarını açıkladı. Privy, ürettiği basit API'ler aracılığıyla geliştiricilerin kullanıcı verilerini gizlilik çerçevesinde kullanabilmesini sağlıyor. Böylece geliştiriciler, kullanıcı verilerini ön yüzden (front-end) toplayabilirken, bu verileri kullanıcıların blockchain üzerindeki adresleriyle ilişkilendirebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.