Veri güvenliğine odaklanan Web3 girişimi Privy, 8 milyon dolar yatırım aldı

Web3 girişimi Privy, Sequoia Capital ve  BlueYard Capital liderliğinde 8 milyon dolar tohum yatırımı aldı.
Veri güvenliğine odaklanan Web3 girişimi Privy, 8 milyon dolar yatırım aldı

Web3 girişimi Privy, Sequoia Capital ve BlueYard Capital liderliğinde 8 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Girişimin kurucusu ve CEO'su Henri Stern, yatırımı ekibi büyütmek, API'lerini ölçeklendirmek ve iş ortaklıkları inşa etmek için kullanacaklarını açıkladı. 

Privy'nin faaliyet alanı 

Privy, ürettiği basit API'ler aracılığıyla geliştiricilerin kullanıcı verilerini gizlilik çerçevesinde kullanabilmesini sağlıyor. Böylece geliştiriciler, kullanıcı verilerini ön yüzden (front-end) toplayabilirken, bu verileri kullanıcıların blockchain üzerindeki adresleriyle ilişkilendirebiliyor. 

Bu noktada söz konusu verilerin uçtan uca şifrelendiğini belirtelim. Bu sayede geliştiriciler, kullanıcı bilgilerini de korumuş oluyor. Geliştiriciler, kullanıcı verilerini uygulama önyüzünde şifreleyebiliyor. 

Geliştiriciler, Privy'nin API'sinden faydalanarak kişisel verilerle uğraşmadan kullanıcılara mesaj ya da mail gönderebiliyor. Ayrıca kullanıcıların finansal ve uyumluluk kapsamındaki verilerini kendi veri yığınınızda depolamanıza gerek kalmadan toplayabiliyorsunuz. 

Kullanıcıları ifşa etme riski olmadan cüzdanlar ve zincirler arasında birleşik bir arayüz kullanmanız da mümkün oluyor.

Privy'nin geleceği

GDPR başta olmak üzere pek çok ülke kullanıcı verilerinin gizliliği ve güvenliğine odaklanan yasalarla karşımıza çıkıyor. Crypto.com'un 2022 başında yayınladığı "Crypto Market Sizing" araştırmasına göre, küresel kripto sahipleri yaklaşık 300 milyona ulaştı. 

Electric Capital'in yaptığı araştırmaya göre web3 alanı 2021'de 34 bin yeni geliştirici kazandı. Aylık aktif geliştirici sayısı ise 2021 yılında 18 bine ulaştı. 

Web3 girişimleri yaygınlaşırken, geliştiricileri destekleyen ve veri gizliliğine odaklanan ürünler ortaya koymak, ilerleyen dönemde büyümeye devam eden web3 ve kripto pazarından büyük bir pay almak anlamına geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.