Kaan Günay ile O An

Girişimciler, fikirlerini hayata geçirmek için neleri göze alıyor? Girişimler, olağanüstü hallerde ayakta kalmak için neler yapıyor? "Girişimci ile O An" serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. 

Girişimciler, fikirlerini hayata geçirmek için neleri göze alıyor? Girişimler, olağanüstü hallerde ayakta kalmak için neler yapıyor? "Girişimci ile O An" serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. 

Serinin dördüncü bölümüne Firefly Kurucu Ortağı ve CEO'su Kaan Günay konuk oldu. Fikir aşaması yatırıma Firefly'ın pandemide karşılaştığı zorluklardan, büyüme yolculuğuna Firefly'ın dönüm noktası olan "O An"ları konuştuk.

Kaan Günay, röportajda girişimciliğe başlama sürecini paylaştı. 

Arkadaşının girişiminde çalışmak için Dubai'deki arkadaşının yanına gittiğini ve belli bir süre arkadaşının koltuğunda yattığını aktaran Günay şu ifadeleri kullandı: 

O süreçte ilk defa girişimciliğin keyif aldığım bir şey olduğunu gördüm. 

Bir girişim kurmak üzere ortağı Onur Kardeşler ile beyin fırtınası yaptığı dönemi ise şöyle anlattı: 

Biz aylarca San Francisco'da ne girişim kurabiliriz diye her gün oturup konuşuyorduk. Biz aylardır onlarca fikir üzerinde çalışıp heyecanlandığımız için gerçekten Firefly fikriyle ilerleyeceğimizden emin değildik. Sonunda üzerinde 1 hafta çalıştıktan sonra rakamların oturduğuna, insanların böyle bir servise ihtiyaç duyacağına inandığımız noktada yani fikirden yaklaşık 2 hafta sonra hayata geçti. 

Kaan Günay pandeminin başlangıcında şehirlerin karantina altına alınmasıyla ciddi anlamda korktuğunu dile getirdi: 

Bu pandemi zamanı ilk defa tüm şehirleri kapattıklarında gerçekten çok korktum ben.... Açık hava reklam satıyoruz ama sokakta insan yok. 

Hızlı karar alıp harekete geçerek giderleri kıstıklarını belirten Günay, konu ne kadar zor olursa olsun, şirketi önceliklendiren kararların hızlıca hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Pandeminin Firefly için iyi sonuçlar doğurduğunu açıklayan Günay, "...ama o anda göremiyorsunuz onu" dedi ve ekledi: 

Şirketimizi pandemi öncesinden pandemi başına kadar 10 kat büyüttük 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.