Dijital sağlık girişimi Ubie 19 milyon dolar yatırım aldı

Aylık 5 milyon kullanıcıya sahip olan Ubie, hem hastalar hem de sağlık kurumlarıyla doğrudan temasa geçiyor. Şirket, 50'den fazla doktor tarafından hazırlanmış 50 bin tıbbi makaleden oluşan bir veri tabanına sahip.
Dijital sağlık girişimi Ubie 19 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Ubie 19 milyon dolar yatırım aldı. 19 milyon dolarlık yatırım turuna Sogo Medical Co., AAIC Investment, Japan Impact Investment II Limited Partnership, Rakuten Capital, Shoko Chukin Bank, Japan Finance Corporation ve Mizuho Bank katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı yaklaşık 80 milyon dolara ulaştı. Japonya merkezli şirket, yeni gelen yatırımı ABD pazarına açılmak için kullanacak. 

2017 yılında Kota Kubo ve Yoshinori Abe tarafından kuruldu. Şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak hastalıkları semptomlar üzerinden teşhis ediyor. Şirket, hastalığı doğru teşhis etmek ve hastalıkla ilgili daha ayrıntılı bir sonuç ortaya koymak için kullanıcıyı 20 soruluk bir teste tabii tutuyor. Aylık 5 milyon kullanıcıya sahip olan girişim, hem hastalar hem de sağlık kurumlarıyla doğrudan temasa geçiyor. Şirket, 50'den fazla doktor tarafından hazırlanmış 50 bin tıbbi makaleden oluşan bir veri tabanına sahip. Ubie, ayrıca şimdiye kadar 20'den fazla ilaç firmasıyla ortaklık kurdu. 

Ubie geçen Ağustos ayında 26,2 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 26,2 milyon dolarlık yatırım turuna Norinchukin Capital, Nventure Capital, Dai-ichi Life Insurance, Egg Forward, Suzuken katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı yaklaşık 60 milyon dolar oldu. Yeni gelen yatırım şirketin ABD pazarındaki etkinliğini artırmak için kullanılacak.

Yapay zeka sektörünün dünya genelinde 2027 yılına kadar 67 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Yine Ağustos ayında yapay zeka odaklı sağlık girişimi AIRS Medical 20 milyon dolar yatırım aldı. 20 milyon dolarlık yatırıma Q Capital Partners, Hanwha Life ve mevcut yatırımcısı Klim Ventures katıldı. Yeni gelen yatırım yeni pazarlara açılmak için kullanılacak.

2018 yılında kurulan girişim, teşhis testleri ve robotik teknolojiler sunuyor. AIRS Medical'in amacı hem hasta hem de sağlık hizmeti sağlayıcısı deneyimini iyileştirmek. Güney Kore merkezli girişim, hastalıkları MR görüntüleri üzerinden teşhis ediyor. Geliştirdikleri MRI rekonstrüksiyon yazılımı geçen yıldan beri 130 bin görüntü inceledi. Şirket, geçen Mart ayında Güney Koreli yapay zeka girişimi artiQ'yu satın aldı. Şirket gelecek dönemde Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika'ya açılmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.