Winamp'a NFT desteği eklendi

Kullanıcılar, Brave, Chrome ya da Firefox tarayıcılarındaki Metamask cüzdanlarını Winamp'a bağlayabilecek. Böylece cüzdan üzerinden NFT müzikleri Winamp'a bağlayabilecekler.
Winamp'a NFT desteği eklendi

Dört yıllık geliştirmeden sonra yeni bir kod tabanına kavuşan Winamp, bildiğimiz formatında geri döndüğünü sizlere aktarmıştık. Winamp yeni güncellemesinde platforma NFT desteği de ekledi. Bilmeyenler için ses dosyalarının da NFT'ye dönüştürülebildiğini belirtelim. 

Forumda yer alan bilgilere göre, NFT kütüphanenizden Winamp'a müzik aktarabilecek, müzikleri çalabilecek ve NFT kütüphanenizden müzik indirebileceksiniz.

Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar Brave, Chrome ya da Firefox tarayıcılarındaki Metamask cüzdanlarını Winamp'a bağlayabilecek. Böylece Cüzdan üzerinden NFT müzikleri Winamp'a bağlayabilecekler. Bu noktada Winamp'ın ERC-721 ve ERC-1155 standartlarını desteklediğini belirtelim.

Ayrıca şirket, Ethereum ve Polygon/Matic protokolleri için yeni özellikler yayına alacağını açıkladı.  Winamp CEO'su Alexandre Saboundjian yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Mp3'ler müzik dinleme ve müzikten keyif alma şeklimizi değiştirdiğinde, Winamp bu ilk dijital müzik inovasyonunun önemli bir parçasıydı. Her geçen gün daha fazla sanatçı Web3'ü ve Web3'ün potansiyelini keşfederken, biz de bir sonraki inovasyon öncülüğünü destekliyoruz.

Böyle bakıldığında Winamp, getirdiği NFT desteğiyle, müzikler için bir NFT pazar yeri olarak hizmet vermek yerine, NFT müzik koleksiyonları için bir araç olarak konumlanıyor. Yine de şirketin bu geliştirmeyle Web3 alanına adım attığını söylemek mümkün. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.