2022 yılında dünyada ve Türkiye'de en çok ne arandı?

2022 yılında küresel olarak Google'da en çok kullanılan arama terimi Wordle oldu. Türkiye ise Google'da en çok "Dolar/TL" terimini arattı.
2022 yılında dünyada ve Türkiye'de en çok ne arandı?

2022 yılında küresel olarak Google'da en çok kullanılan arama terimi Wordle oldu. Hatırlarsanız, Wordle'ın nasıl dünyayı kasıp kavuran bir oyuna dönüştüğünü sizlere aktarmıştık. İkinci sırada Hindistan ve İngiltere karşılaşması, 3. sırada Ukrayna, dördüncü sırada ise Kraliçe Elizabeth geliyor. 

Haberler kategorisinde ilk sırada Ukrayna, ikinci sırada Kraliçe Elizabeth'in Vefatı, üçüncü sırada seçim sonuçları yer almakta. Ukrayna savaşının teknoloji dünyasındaki yankılarını sizlere aktarmıştık. Kraliçe Elizabeth'in ölümü de sosyal ağlarda büyük bir etkileşim yarattı. 

En çok aratılan insanlara baktığımızda sırasıyla Johny Depp, Will Smith, Amber Heard, Vladimir Putin ve Chris Rock'ı görüyoruz. 

Ayrıca aktörler kategorisinde de İnsanlar kategorisindeki sıranın pek bozulmadığını görüyoruz. Bu noktada Johny Depp ve Amber Heard duruşmasının yıla damgasını vuran gelişmelerinden biri olduğunu hatırlatalım. Will Smith ise Chris Rock'a eşini içeren bir espri yapması nedeniyle  94. Akademi ödüllerinde şiddet uygulamış ve meme'lere konu olmuştu. 

Atletlerde ilk 3'e Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Serena Williams yerleşirken, maçlarda ise Hindistan'a karşı İngiltere, Güney Afrika ve Batı Hint adaları maçları ilk 3'te yer almakta. 

Küresel olarak en çok aratılan filmler ise sırasıyla Thor: Love and Thuner, Black Adam, Top Gun: Maverick, The Batman ve Encanto oldu. 

2022'de dünya çapında Google'da en çok aratılan diziler, Euphoria, House of the Dragon, Moon Knight, Inventing Anna olarak öne çıktı. Google aramalarında ilk 5'te yer alan ünlü kent simgeleri ise sırasıyla Buckingham Sarayı, Big Ben, Gize Piramitleri, Kurtarıcı İsa Heykeli ve Brüksel Kraliyet Sarayı oldu. 

2022 yılında Türkiye, Google'da en çok "Dolar/TL" terimini arattı

2022 yılında Türkiye, Google'da en çok "Dolar/TL" terimini arattı. "Dolar/TL" terimini sırasıyla Bayram tatili kaç gün, ÖBA, Bergen ve Kedi terimleri takip etti. Google'da en çok aratılan isimler ise Icardi, Ece Erken, Şinası Yüzbaşıoğlu, Mertens ve Joao Pedro oldu. 

2022 yılında kaybettiğimiz ünlü isimler de Google aramalarında yerini aldı. Ahmet Çalık, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Billur Kalkavan ve İlhan İrem'in kaybı sosyal ağlarda da yoğun üzüntüyle karşılandı. 

2022 yılında Türkiye kullanıcılarının Google'da en çok arattığı diziler, sırasıyla Yalı Çapkını, Duy Beni, Gelsin Hayat Bildiği Gibi, Tozlu Yaka ve Erşan Kuneri oldu. Türkiye'deki Google kullanıcıları, Rüyada gördüklerinin anlamını da yoğun bir şekilde arattı. Aynı şekilde "Ben neden.." arama kalıbı da sıkça kullanıldı. 

Türkiye'deki Google Kullanıcılarının TV yarışma sonuçlarını da sıkça arattığını söylemek mümkün. Kullanıcılar sırasıyla Survivor, Master Chef, Maske Kimsin Sen? ve Doya Doya Moda yarışmalarında elenenleri ya da sonuçları arattı. Bununla beraber "İlk küfürü kim buldu?" araması da dikkat çekti. 

Kullanıcılar, giyim için Kombin seçeneklerini de arattı. En çok Kombin özelinde en çok kullanılan arama terimleri sırasıyla Kar Kombini, Bayram Kombini, Sek Erkek Kombini, Piknik Kombini ve İlk buluşma kombini oldu. 

Ayrıca kullanıcılar sırasıyla Özel Güvenlik, Gassal, Rüzgar Türbini Servis Teknisyeni, Büyükelçi ve Vatman meslek kollarına geçiş yapmak için nasıl bir yol izleyebileceklerini Google'a sordu. 

Türkiye'de yapılan aramalar arasında "Nasıl?" kategorisinde İncir Nasıl oluşur?, Yarın hava nasıl olacak?, Bergen Nasıl öldü?, Enes Kara nasıl öldü? Onur Belgesi nasıl alınır? aramaları öne çıktı. 

Nerede kategorisinde ise Faroe Adaları, Andropoz çekim mekanı, Çernobil, Sakarya Meydan Muharebesi ve Elhamra Sarayı'nın aratıldığını görüyoruz. İhtiyaç anında yakınındaki mekan ve hizmetleri bulmak için Google'a başvuran Türkiye kullanıcısı, en çok nöbetçi eczane, elektrikçi, otel, yemek ve taksi durağı arattı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.