Workup Agri Programı’nın 2. dönemine seçilen 7 girişim

Workup Agri Programı’nın 2. dönemine seçilen girişimler, Hackquarters yürütücülüğünde 6 ay boyunca alanında uzman mentorlar, banka iştirakleri ve ekosistem temsilcileriyle bir araya gelecek.
Workup Agri Programı’nın 2. dönemine seçilen 7 girişim

Türkiye İş Bankası’ndan tarım odaklı girişimcilik programı olan Workup Agri'den ilk olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Türkiye İş Bankası’nın Workup çatısı altında ve Hackquarters’ın hızlandırıcı partnerliğinde hayata geçirdiği Workup Agri, ilk dönemini Haziran ayında 5 girişim ile birlikte tamamlamıştı.

Workup Agri tarafından aktarılan bilgilere göre hızlandırma programı, 2. dönemi için toplamda 7 girişim seçti. Tarım, gıda ve hayvancılık dikeyinde akıllı teknolojileri kullanan girişimlerin hızlanmalarına yardımcı olan Workup Agri Programı’nın 2. dönemine seçilen girişimler, Hackquarters yürütücülüğünde 6 ay boyunca alanında uzman mentorlar, banka iştirakleri ve ekosistem temsilcileriyle bir araya gelecek.

2. döneminde de tıpkı ilk dönem gibi hibrit bir çalışma düzeni ile sürecek programda girişimler, mentorlar ve program ekibi fiziki olarak da buluşacak. Workup Agri girişimleri, program boyunca Kolektif House Levent’te ofis desteğinin yanı sıra yerli ve global çok sayıda iş ortağının girişimlere yönelik çözüm ve hizmetleri için ücretsiz ya da indirimli kullanım hakkına da sahip olacak.

Workup Agri'nin 2. dönemine seçilen girişimler

Cowealthy: Hayvanların hareket ve vücut sıcaklığı gibi verilerini toplayıp yapay zekâ algoritmaları ile işleyerek faydalı bilgi haline getiren sürü yönetim çözümü sunuyor.

Farmingo: Var olan tarımsal ilaçlama makinelerine kit olarak takılabilen, ilaç, su ve akaryakıt tüketimini yüksek oranda azaltarak mahsul verimini arttıran sıralı ekim ağaçlara yönelik bir otonom ilaçlama kiti üretiyor. 

Hydrolyx: Atık sulardan karbon nötr şekilde yeşil hidrojen üreten enerji dönüşüm sistemleri sağlıyor. 

Kozalak: Orman yangınlarında erken tespit ve uyarı sağlayan, hava kalitesi ölçen, zehirli, yanıcı ve patlayıcı gaz tespiti yapan IoT tabanlı bir örgü ağ sistemi çözümü sunuyor. 

Momentum AR-GE: Şebeke dışı sahalarda sürdürülebilir enerji sağlamak için dizel jeneratörlere alternatif olarak yeni nesil akış hızlandırıcılı küçük ölçek yatay eksen rüzgâr türbini geliştiriyor. 

Move On: Yapay zekâ bilgisayarlı görü ve sensör füzyonu (IoT) teknolojileri ile traktörler için bulut bağlantılı otonom sürüş kitleri geliştiriyor. 

Nanomik: Tarımsal hastalık ve zararlılar ile mücadele eden mikroenkapsüle edilmiş biyopestisitler üretiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.