Mozilla web tabanlı metaverse girişimi Active Replica'yı satın aldı

Mozilla'nın paylaştığı bilgilere göre, Active Replica, geliştiriciler için VR odaklı altyapı ve araçlar sunan Mozilla'nın Hubs projesini destekleyecek.
Mozilla web tabanlı metaverse girişimi Active Replica'yı satın aldı

Mozilla bu hafta web tabanlı metaverse girişimi Active Replica'yı satın aldığını duyurdu. Vancouver merkezli Active Replica, yaklaşık 3 yıldır toplulukların sanal dünyalar üzerinden bağlantı kurmasını ve büyümesini sağlıyor. 

Mozilla'nın paylaştığı bilgilere göre, Active Replica Mozilla'nın Hubs projesini destekleyecek. Şirket, Active Replica Hubs'taki etkileşimi artırmasını planlıyor. Ayrıca Active Replica'daki abonelik özellikleri ve platformun ekip çalışmasını destekleyen yapısı, Mozilla'nın ilgisini çekmesinde büyük rol oynadı. 

Jacob Ervin ve Valerian Denis tarafından kurulan girişim, sanal etkinlik paketleri satmaktaydı. Bu paketler arasında mekan tasarımı, etkinlik planlama, canlı etkinlikler ve teknik destek de yer almaktaydı.

Active Replica'yı oluştururken Mozilla Hubs'tan yararlanan ekip, şimdi de Hubs'a yeni yetenekler kazandırmaya hazırlanıyor. Hatırlarsanız, sanal gerçeklik gözlükleri için geliştirilen ve kullanıcılara sanal gerçeklik odaklı bir internet tarayıcısı deneyimi sunan Firefox Reality, 4 yılın ardından Şubat ayında yolun sonuna gelmişti. Active Replica bu boşluğu doldurabilir. 

Bu arada satın alma kapsamında Active Replica, mevcut müşterilerine, iş ortaklarına ve topluluğuna hizmet vermeye devam edecek. 

Geliştiriciler için araçlar ve altyapı sunan Mozilla Hubs ise yakın zamanda daha önce ücretsiz olarak sağladığı hizmetleri 20 dolarlık bir ücret karşılığında sunmaya başladı. Bununla beraber hesap yönetim araçları, gizlilik ve güvenlik özelliklerini platforma ekleyen Hubs, önümüzdeki dönemde küresel olarak kullanıcılara açılmasıyla ücretsiz sürümü yeniden yayına alacak. 

Ücretsiz sürümün yayına alınmasıyla kullanıcılar, kişiselleştirilebilir alanlar, avatarlar ve kimlik seçenekleriyle ilgili kitlere kavuşmuş olacak. Şirketin sunacağı hizmetleri Active Replica üzerinden kolayca hayata geçirebilmesi olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.