Uniswap, platformuna NFT ticareti özelliğini ekledi

Haziran ayında NFT pazaryeri toplayıcısı (aggregator) Genie'yi satın alan Uniswap, kullanıcılarının bundan böyle NFT ticareti de yapabileceğini açıkladı. 
Uniswap, platformuna NFT ticareti özelliğini ekledi

Ekim ayında Uniswap Labs'in 1.66 milyar dolar değerleme ile 165 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Kripto alım satım protokolü Uniswap dün paylaştığı bir blog gönderisiyle Uniswap kullanıcılarının bundan böyle NFT ticareti de yapabileceğini açıkladı

Ayrıca şirket, uzun süredir platformu kullanan Genie kullanıcılarına yaklaşık 5 milyon USDC dağıtacağını (Airdrop) duyurdu. Bu noktada Haziran ayında Uniswap'ın, NFT pazaryeri toplayıcısı (aggregator) Genie'yi satın aldığını hatırlatalım. Genie'nin kendi alanında pazarın ilk oyuncularından biri olduğunu da belirtmekte fayda var. 

Bu yeni değişiklikle birlikte Uniswap, OpenSea, X2Y2, Sudoswap ve LooksRare dahil olmak üzere pek çok NFT pazar yerindeki NFT'leri alıp satmanızı sağlayacak. Uniswap'ın NFT'ler sekmesi altında, CryptoPunks, Bored Ape Yatch Club, Azuki tanınmış koleksiyonlara erişebiliyorsunuz.  

Bununla beraber Unsiwap, NFT pazar yerlerinde yaklaşık 365 bin NFT bulunurken, kendi platformunda yaklaşık 496 bin NFT bulunduğunu belirtti. Böylece NFT pazar yerlerinden yüzde 35 daha fazla NFT'ye ev sahipliği yaptığını dile getirdi. 

Aynı şekilde gaz ücretlerinde de rekabetçi bir yaklaşım izleyen Uniswap, diğer toplayıcı platformlara kıyasla yüzde 15 daha düşük gaz ücretine sahip olduğunu açıkladı. Buna ek olarak şirket, ilk 22 bin NFT alıcısı için gaz iadesi (gas rebate) programını da duyurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.