Uniswap Labs, 1.66 milyar dolar değerleme ile 165 milyon dolar yatırım aldı

Uniswap Labs, 1.66 milyar dolar değerleme ile 165 milyon dolar yatırım aldı. Polychain Capital tarafından yönetilen Seri B tura, mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Paradigm, SV Angel ve Variant katıldı.
Uniswap Labs, 1.66 milyar dolar değerleme ile 165 milyon dolar yatırım aldı

Uniswap Labs, 100 milyon doların üstünde yatırım toplamayı hedeflediğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Uniswap Labs, 1.66 milyar dolar değerleme ile 165 milyon dolar yatırım aldı. Polychain Capital tarafından yönetilen Seri B tura, mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Paradigm, SV Angel ve Variant katıldı.

Hayden Adams tarafından 2018'in ekim ayında kurulan Uniswap, Ethereum blockchain'indeki kripto paralar arasındaki otomasyonu kolaylaştıran merkeziyetsiz bir finans protokolü olarak hizmet veriyor. Kripto alım satımını ve madenciliğini kolaylaştıran Uniswap, 300'den fazla entegrasyona ve 4 bin 400'den fazla topluluk temsilcisine ev sahipliği yapıyor.

Bugüne kadar 1,2 trilyon dolarlık ticaret hacmini destekleyen Uniswap Labs, aldığı yatırımla web uygulamasına ve geliştirici araçlarına yatırım yapacak. Hayden Adams'ın Uniswap Labs'ın şu anda kârlı olmadığını söylediğini; ancak şirketin ürün tekliflerini genişletmek ve önümüzdeki yıllarda finansal olarak sürdürülebilir hale gelmek için yeni yatırımdan yararlanmayı planladığını da belirtmeden geçmeyelim.

Uniswap Labs, bu yıl Swap Widget'ın dışında üzerinde çalıştığı yeni ürünleri de piyasaya sürmeyi planladığını açıklamıştı. Uniswap Labs COO'su Mary-Catherine Lader, erişilebilir ve basit ürünlerin milyarlarca kullanıcıyı web3 evrenine taşımak için bir anahtar görevi göreceğini düşünüyor. Uniswap borsası, merkeziyetsiz borsalardaki işlem hacminin yüzde 64'ünü oluşturuyor.

Uniswap Labs, ürünlere odaklanırken ekosistemini de büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Şirket, bu kapsamda önümüzdeki birkaç yıl içinde topluluk projelerine en az 60 milyon dolar hibe verecek olan Uniswap Foundation'ı hayata geçirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.