Uniswap Labs, 100 milyon doların üstünde yatırım toplamayı hedefliyor

Merkeziyetsiz bir finans protokolü Uniswap'e yeni araçlar kazandıran Uniswap Labs yeni bir yatırım turuyla gündemde. Girişimin görüştüğü yatırımcılar arasında Singapur'un ulusal fonu ve Polychain yer alıyor. 
Uniswap Labs, 100 milyon doların üstünde yatırım toplamayı hedefliyor

Merkeziyetsiz bir finans protokolü Uniswap'e yeni araçlar kazandıran Uniswap Labs yeni bir yatırım turuyla gündemde. Hatırlarsanız ekibin Nisan ayında yayına aldığı "tek tıkla web3" ürünü Swap Widget'tan sizlere bahsetmiştik

Web3 girişimleri olarak konumlanan protokoller ve projeler, 1 milyar kullanıcı barajını aşmaya çalışırken,  Uniswap'e yeni araçlar geliştirerek katkıda bulunan birimi Uniswap Labs, 1 milyar kullanıcı kazanımı yarışını hızlandırmaya çalışıyor.

Bu noktada yeni yatırım turlarının kullanıcı kazanımını hızlandıracağını söylemek mümkün. İki farklı kaynağın aktardığına göre, Uniswap Labs, yeni yatırım turunda 1 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon ile 200 milyon dolar arası bir meblağı toplamayı hedefliyor. Girişimin görüştüğü yatırımcılar arasında Singapur'un ulusal fonu ve Polychain yer alıyor. 

Yatırım görüşmeleri henüz nihayete ermiş değil. Bu da bize anlaşmanın detaylarının değişebileceğini gösteriyor. Şu an için Uniswap Labs ve Polychain, yatırım konusunda her hangi bir açıklama yapmazken, ikili sessizliğini korumayı tercih ediyor. 

VC'ler tarafından desteklenen kripto şirketlerinin yatırımlarını listeleyen Web3 Signals'ın paylaştığı dokümana göre, Uniswap, en son 2020 yılında Paradigm ve a16z liderliğinde 12.8 milyon dolar yatırım aldı. 

Uniswap Labs, bu yıl Swap Widget'ın dışında üzerinde çalıştığı yeni ürünleri de piyasaya sürmeyi planladığını açıklamıştı. Uniswap Labs COO'su Mary-Catherine Lader, erişilebilir ve basit ürünlerin milyarlarca kullanıcıyı web3 evrenine taşımak için bir anahtar görevi göreceğini düşünüyor. 

Ayrıca Uniswap borsasında şimdiye kadar 112 milyondan fazla alım satım işlemi gerçekleştiğini belirtelim. Bu metrik Nisan ayında 94 milyon dolar olarak öne çıkmaktaydı. Uniswap borsası, 1.2 trilyon dolarlık işlem hacmi ile merkeziyetsiz borsalardaki işlem hacminin yüzde 64'ünü oluşturuyor.

Crypto.com'un 2022 başında yayınladığı "Crypto Market Sizing" araştırmasına göre, küresel kripto sahipleri yaklaşık 300 milyona ulaştı. 2021'in başında 106 milyon olan kripto kullanıcısı sayısı 2021'in Aralık ayında yüzde 178 büyüme ile 295 milyona ulaştı. 2022'nin sonunda ise 1 milyar kullanıcıya ulaşılması bekleniyor. Bu da bizlere "tek tıkla web3" pazarının gelecek vadettiğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.