Twitter, takip edilmeyen kişilerin tweet'lerini daha fazla göstermeye hazırlanıyor

Twitter, artık takip edilmeyen kişilerin önerilen tweet'lerini daha fazla göstermeye başlayacağını açıkladı.
Twitter, takip edilmeyen kişilerin tweet'lerini daha fazla göstermeye hazırlanıyor

Son dönemin en çok konuşulan sosyal medya platformlarından Twitter, artık takip edilmeyen kişilerin önerilen tweet'lerini daha fazla göstermeye başlayacağını açıkladı. Platformun destek hesabı tarafından paylaşılan tweet'e göre öneriler, geçmişte gözden kaçırılmış olabilecekler de dahil olmak üzere tüm kullanıcılara genişletilecek.

Twitter, konunun detaylarını paylaşmadı ancak içeriğin nasıl çalıştığını açıklayan eski bir blog yazısına bağlantı verdi. Bu içerikler ilgi alanları, takip edilen konular, etkileşim kurulan tweet'ler ve hatta takip ettiğiniz kişilerin beğendiği tweet'ler gibi içeriklerden oluşuyor. Twitter, bunları baz alarak kullanıcının ilgisini çekeceğini düşündüğü içeriği gösteriyor. 

Şu anda Twitter'ın önerilerinden rahatsız olan kullanıcıların ana sayfada, tweet oluşturma alanının sağ üstündeki yıldız işaretinden bunu değiştirebileceğini belirtelim. Yani daha az öneri veya kronolojik olarak paylaşılan içerikleri görmek istiyorsanız "son atılan tweet'ler" ibaresini seçip size gösterilen önerileri azaltabilirsiniz. Ancak Twitter'ın son paylaşımı buna da engel olacak mı, henüz belli değil. 

Elon Musk satın almadan önce de platform, önerileri daha belirgin hale getirmeyi planlamış, ancak kullanıcılardan gelen tepkilerin ardından geri adım atmıştı. Birçok platformda aslında şu anda takip etmediğimiz kişilerden gelen önerileri görüyoruz ve bu bir noktada can sıkıcı hale dönüşmeye de başladı. Kullanıcılar bu durumdan böylesine bunalmışken Twitter'ın bir anda "daha fazla öneri" gösterecek olması ne gibi tepkileri beraberinde getirecek, merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.