Yerli e-spor turnuva platformu: TETO Games

TETO Games, hem mobil uygulamalar hem de web sitesi üzerinden tüm turnuva akışının yönetilebildiği bir e-spor turnuva platformu olarak hizmet sunuyor. 
Yerli e-spor turnuva platformu: TETO Games

E-sporcular ile turnuva organizatörlerini bir araya getiren ve en iyi e-sporcu deneyimine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan TETO Games, hem mobil uygulamalar hem de web sitesi üzerinden tüm turnuva akışının yönetilebildiği bir e-spor turnuva platformu olarak hizmet sunuyor. 

2021 yılının ilk aylarında Utku Taşyürek ve Emir Zengin tarafından kurulan TETO Games, temelinde organizatörlerin kendi turnuvalarını ücretsiz bir şekilde oluşturmalarına ve kolayca yönetebilmelerine olanak sağlıyor. E-spor turnuvaları konusunda uçtan uca bir hizmet sunabilen TETO Games'in hakem, yayın, yayın yönetimi, yayın ve turnuva görselleri oluşturma, sunucu ve yorumcu hizmetlerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Mayıs ayından bu yana e-spor turnuvaları düzenlenmesini sağlayan platform, her ay 10'dan fazla turnuva düzenliyor. TETO Games platformu ile birlikte düzenlenen turnuvalar ise ödüllü Volarant, PUBG PC ve PUBG Mobile turnuvaları olarak karşımıza çıkıyor.

En iyi oyuncu ve turnuva deneyimini sunmak adına oyun geliştiriciler ile görüşen ve entegrasyonlar da sağlayan girişim, turnuvalar düzenleyebilmek adına hem PUBG'nin geliştiricisi olan Krafton hem de Valorant'ın geliştiricisi olan Riot Games ile iş birliklerine gitti.

TETO Games tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişimin platformu içinde 17 bin e-sporcu yer alıyor. Son 6 ayda yaklaşık 70 turnuva organize eden TETO Games'in turnuvalarında ise her ay 1500'e yakın e-sporcu yer aldı. Temelinde e-spor turnuvaları düzenleyen ajans ve diğer kurumlar ile rakip konumda bulunan TETO Games, en iyi e-sporcu deneyimine odaklanarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan TETO Games, 2023 yılında yatırım turuna çıkmayı hedefliyor. Organizatörlere sunduğu uçtan uca turnuva yönetimi hizmetleri ve turnuvaların sponsor destekleri üzerinden gelir elde eden TETO Games, sahip olduğu turnuva, oyuncu, takım verilerini de değere dönüştürüyor.

Tüm oyun ve turnuvaların yönetimi için öncelikli tercih edilen bir platforma dönüşmek isteyen TETO Games, 2023 yılında yapacağı geliştirmelerin ardından 2024 yılında yurt dışına açılmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.