BlokFi iflas için başvuruda bulundu

Şirket yayınladığı basın açıklamasında müşteri değerini korumak ve para cezalarını geri almak amacıyla "Chapter 11"  koruması için gönüllü dilekçeler hazırladığını dile getirdi. 
BlokFi iflas için başvuruda bulundu

FTX çöküşünün ardından, kripto piyasasının önemli isimleri piyasadan çekilmeye başladı. Kripto varlık tabanlı kredi girişimi BlockFi, ABD'de "Chapter 11" olarak bilinen ve borçlarını ödeyemeyecek olan şirketlerin genelde iflasını ilan etmek için faydalandığı yasal süreci başlattığını duyurdu

Şirket yayınladığı basın açıklamasında müşteri değerini korumak ve karşı taraftaki para cezalarını geri almak amacıyla "Chapter 11"  koruması için gönüllü dilekçeler hazırladığını dile getirdi. 

"BlockFi'ye borçlu olunan tüm yükümlülükleri (obligations) geri almaya odaklanacağını" açıkladı. Ancak şirket, düşen kripto borsasında devam eden iflas işlemleri nedeniyle "FTX'ten gelebilecek para cezaları ve rücunun erteleneceğini" ifade etti. 

Şirket açıklamasında, platform etkinliğinin şu an için duraklatılmaya devam edildiğine yer verdi. Bu noktada FTX'in iflasını açıkladığı dönemde BlockFi'nin de işlemlerini durdurduğunu hatırlatalım. O dönemde şirket, olayı herkesle birlikte Twitter'dan öğrendiklerini, FTX ve Alameda'ya dair haberler karşısında şoka girdiklerini açıklamıştı. 

Şirketin şoka girmesinin en büyük nedenlerinden biri, FTX ile kurduğu finansal ilişkilerdi. BlockFi Haziran ayında FTX'den 250 milyon dolar döner sermaye kredisi (revolving line of credit) almıştı. 

Açıklamaya göre BlockFi'nin elinde 256,9 milyon dolar nakit bulunmakta. Söz konusu nakdin yeniden yapılandırma sürecinde belirli operasyonları desteklemek için yeterli likidite sağlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.