Google Health tarafından geliştirilen meme kanseri taramasına yönelik yapay zeka araştırma modeli ilk kez lisanslandı

Ortalıklığın amacı radyologlara meme kanseri tespitini ve risk değerlendirmesi konusunda yardımcı olmak... Kanser saptama ve tedavi çözümleri üreten iCAD, portföyünde Google'ın AI destekli göğüs görüntüleme teknolojisini kullanacak. 
Google Health tarafından geliştirilen meme kanseri taramasına yönelik yapay zeka araştırma modeli ilk kez lisanslandı

Google Health, meme kanseri taramasına yönelik yapay zeka araştırma modelini geliştirmek için kanser hastalıkları alanında çalışan iCAD ile ortaklık kurdu. Yani bu sistemi iCAD'a lisansladı. Ortalıklığın amacı radyologlara meme kanseri tespitini ve risk değerlendirmesi konusunda yardımcı olmak... Kanser saptama ve tedavi çözümleri üreten iCAD, portföyünde Google'ın AI destekli göğüs görüntüleme teknolojisini kullanacak. 

2020 yılında mamografi taramasında Google tarafından geliştirilen bir yapay zeka sisteminin uzmanlara göre daha doğru tespitler yaptığını açıklandı. Google'ın Nature dergisinde yayınlanan araştırmasına göre, şirketin yeni yapay zeka (AI) modeli mamogramlarda meme kanserini uzmanlardan daha fazla doğrulukla tespit edebildiği ortaya konuldu. 

Meme kanseri kadınlarda en yaygın olan ve en sık ölüm nedeni olan kanser türü olarak biliniyor. Araştırmalar, her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı yönünde ilerliyor. Bu noktada bu alanda teknoloji üreten şirketler dikkat çekiyor.

Geçen Ekim ayında meme kanseri tarama platformu Vara 4,5 milyon Euro yatırım aldığını duyurdu. 4,5 milyon dolarlık yatırım VI Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna Med360, AI Venture Studio ve Think Health katıldı. Şirket, yeni gelen yatırımı meme kanseri taramasını dünya genelinde 1 milyar kadına ulaştırma hedefi için kullanacak. Jonas Muff ve Stefan Bunk tarafından kurulan Vara 2018 yılında faaliyete geçti. Şirket, meme kanseri taramasında yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Vara'nın amacı meme kanseri taramasını her kadın için erişebilir kılmak. En ölümcül kanser türleri arasında yer alan meme kanserini erken teşhis etmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.