Twitter alternatifi Post News, a16z'den yatırım aldı

Andreessen Horowitz (a16z) ile NYU profesörü ve teknoloji yorumcusu Scott Galloway'den miktarı açıklanamayan bir yatırım alan Post News, Twitter'a benzer bazı temel işlevlere sahip.
Twitter alternatifi Post News, a16z'den yatırım aldı

Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınması ve sonrasında gelişen olaylar nedeniyle son dönemde Twitter alternatiflerine olan talepte ciddi bir artış var. Mastodon, Hive Social, Tumblr gibi alternatiflere ek bir isim de Post News. İki hafta önce yayına alınan girişim, oldukça yeni olmasına rağmen hatırı sayılır yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda. 

Andreessen Horowitz (a16z) ile NYU profesörü ve teknoloji yorumcusu Scott Galloway'den miktarı açıklanamayan bir yatırım alan Post News, Twitter'a benzer bazı temel işlevlere sahip. Platformda bir gönderi paylaşıp başkalarının paylaştıklarını yeniden yayınlayabilmek, gönderilere beğeniler alabilmek ve başka hesaplarını takip edebilmek mümkün. Tıpkı Twitter'da olduğu gibi. 

Post News, kendini abonelik veya reklam olmadan birinci sınıf haber içeriğine erişilebilecek bir yer olarak tanımlıyor. Haber yayıncıları ve bağımsız yazarlar, makalelerini Post News'te bir ödeme duvarı altında paylaşmaya teşvik ediliyor. Böylelikle kullanıcılar, çeşitli haber kaynaklarından gelen tek tek makaleler için ödeme yapabiliyor. Kısacası, belirli haber kaynaklarına bireysel abonelikler için ödeme yapmaya alternatif sunuyor.

Post News'ün kurucusu Noam Bardin, 2009 ve 2021 yılları arasında Waze'in CEO'su olarak görev yapmıştı. Bardin'in paylaştığı bilgilere göre Post News'ün ekleme listesinde yaklaşık 335 bin kullanıcı bulunurken, yaklaşık 65 bin hesap ise etkinleştirilmiş durumda. 

Post News'a Andreessen Horowitz'in yatırım yapması aslında oldukça ilgi çekici. Zira Elon Musk, Twitter'ı satın alırken yaptığı anlaşmada şirketin de 400 milyon dolarlık payı bulunuyordu. Ayrıca Andreessen Horowitz'te bir kripto yatırımcısı olan Sriram Krishnan da Twitter Genel Merkezi'nde Musk ile dirsek teması halinde. 

Bu yatırımla birlikte Post News'ün gelecek dönemde neler yapacağını ve nasıl bir konuma ulaşacağını ise bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.