Yenidoğan sağlığına odaklanan yerel sağlık girişimi KuartisMED 1,8 milyon dolar tohum yatırım aldı

2012 yılında kurulan KuartisMED, yenidoğan ve özellikle erken doğanların esenlik hali için akıllı, güvenli ve yenilikçi medikal ürünler tasarlayan, geliştiren ve üreten biyomedikal araştırma şirketi olarak tanımlanıyor.
Yenidoğan sağlığına odaklanan yerel sağlık girişimi KuartisMED 1,8 milyon dolar tohum yatırım aldı

Yenidoğan sağlığına odaklanan yerel KuartisMED 1,8 milyon dolar tohum yatırım aldı. 1,8 milyon dolarlık yatırım Arya Kadın Yatırım Platformu ve APY Ventures liderliğinde yapıldı. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Growth Circuit, Techmine, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Teknoloji Yatırım A.Ş. ve Berkay Mollamustafaoğlu da yer aldı.

Söz konusu yatırım ile KuartisMED, CE sertifikasyon süreçlerini başarıyla tamamladığı ürünün yaygınlaştırılması, satış sonrası klinik takip, yeni pazar ve regülasyonlara uyumluluk, pazarlama ve iş birliği geliştirme faaliyetlerini yürütürken, yeni ürün geliştirmeye de odaklanacak.

KuartisMED kurucu ortağı ve CEO’su Dr. Ahmet Saracoğlu; “Yatırım turu ile neonatoloji alanında uluslararası partnerlerimiz ile global büyüme yakalamayı hedeflemekteyiz. Bununla birlikte neonatoloji gibi sağlık sistemi için öncelikli ve sağlık teknolojileri açısından olması gerekenden az ilgi gösterilen bir alanda hekimlerin doğru ve güvenilir kararlar almasını sağlayan öncü uygulama ve ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Halihazırda önümüzdeki dönemde pazara sunacağımız dijital sağlık dikeyindeki ürün ailemiz ile sağlık profesyonelleri, yenidoğanlar ve aileleri için ilk tercih olmak istiyoruz.” dedi.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, KuartisMED yatırımıyla ilgili şunları söyledi: "Arya Kadın Yatırım Platformu; kurulduğu günden itibaren cinsiyet dengeli girişim kriteri belirlemenin yanında, son iki yıldır teknoloji odaklı girişimlerle ilgilenerek, bu alandaki start-up’ların gelişiminde önemli rol oynuyor. Arya’da içinde derin teknolojiler geliştiren startup’lara yatırım yapmaya başladık, KuartisMED de bunlardan birisi. KuartisMED yatırımı hem yaşam bilimlerini destekleme hem de ileri teknolojideki startup’ların çıkmasına öncülük etmek için bizim açımızdan önemli bir yatırım. Birbirinden değerli iki tıp doktoru olan Prof. Dr. Ayşe Nur Ecevit ve Prof. Dr. Aylin Tarcan’ın bu girişimin içinde yer alması ve yenidoğan ölümlerini engelleyecek bir teknoloji üzerinde çalışmaları da Arya’daki misyonumuzu destekleyecek önemli çıktılardan biri.”

Albaraka Portföy Genel Müdürü Emin Özer; “APY Ventures olarak sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren KuartisMED’in yatırım turunda eş liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Yeni doğan esenliği için geliştirdikleri NeoSafe ürünü ile prematüre bebeklerin taburculuk kararında doktorlara sağlayacakları destek ile komplikasyon ve ölüm oranlarında ciddi bir düşüş sağlayacaklar. Sağlık alanında donanım geliştiren girişimlerin odak alanında olduğu Bilişim Vadisi Fonumuz ile ekosistemi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şirketin ilk ürünü NeoSAFE

2012 yılında kurulan KuartisMED, yenidoğan ve özellikle erken doğanların esenlik hali için akıllı, güvenli ve yenilikçi medikal ürünler tasarlayan, geliştiren ve üreten biyomedikal araştırma şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket, yenidoğan ve pediatri alanında uzun yıllar çalışmış, engin tecrübeye sahip akademisyen hekimler Prof. Dr. Ayşe Nur Ecevit, Prof. Dr. Aylin Tarcan ve makina öğrenmesi, bilgisayarlı görü ve sinyal işleme alanında uzman olan Dr. Ahmet Saracoğlu tarafından kuruldu. 

Tanı koyduran, hayat kurtaran ve yaşam kalitesini artıran tedavilerde kullanılmak üzere güvenli ve erişebilir tıbbi cihazlar geliştiren KuartisMED'in ilk ürünü NeoSAFE... Bu ürün başta Avrupa Birliği Ufuk 2020 KOBİ ve TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve inovasyon destekleri ile, yenidoğanların güvenli taburculuğu için geliştirildi. Tüm dünyada aileler ve sağlık sistemi için büyük bir öneme sahip olan yenidoğanlar ve her sene doğan 150 milyon bebek içerisinden, prematüre olarak kategorize edilen 15 milyon bebek de yetişkinlere göre çok daha farklı ihtiyaçlara sahip. Yenidoğanlarda, özellikle de erken doğan bebeklerde beslenme yeteneği bir diğer adıyla beslenme matürasyonu etkili ağızdan beslenmenin başarılması, ideal büyüme ve hastaneden güvenli taburculuk için önemli.

Bu yüzden beslenme yeteneğinin objektif değerlendirilmesi amacıyla geliştirilmiş olan NeoSAFE, küresel sağlık pazarında önemli bir yere sahip. Çünkü medikal cihaz, non-invaziv sensörler aracılığı ile bebeklerin solunum ve yutma aktivitelerini izleyen, bu aktiviteleri ve değerleri özgün makine öğrenme algoritmaları ile işleyerek, beslenme yeteneğininin analizine yönelik raporu üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.