LinkedIn gönderi planlama özelliğini test ediyor

Gönderi planlama özelliğine Android ve Web sürümü üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcı deneyimi olarak Facebook gönderi planlaması ile benzerlik gösteriyor. 
LinkedIn gönderi planlama özelliğini test ediyor

Instagram'da sonra LinkedIn de gönderi planlama üzerine çalışmalara başladı. Uygulamalarda test sürümündeki özellikleri keşfetmesiyle tanınan Nima Owji, geçtiğimiz ay LinkedIn gönderi planlama özelliğini test ettiğini duyurmuştu. Bu konuda ünlü bir diğer isim Matt Navara'nın da bu ay özelliği takipçileriyle paylaşmasıyla konu kesinleşmiş oldu. 

Navara, açıklamasında özelliğe Android ve Web sürümü üzerinden erişilebildiğini dile getirdi. Planlama özelliği gönderi oluştuma ekranının sağ alt köşesinde bir saat ikonu ile kendini gösteriyor. Saat ikonuna dokunduğunuzda tarih ve saat seçimi yapabiliyorsunuz. Kullanıcı deneyimi olarak Facebook gönderi planlaması ile benzerlik gösteriyor. 

Uzun yıllardır pazarlama profesyonellerinin beklediği bir özellik olan içerik planlama son bir kaç aydır sosyal ağların gündeminde. Instagram, Kasım başında paylaştığı bir gönderi ile kullanıcıların bundan böyle fotoğraf, carousel veya Reel gönderilerini 75 gün öncesinden planlayabileceğini duyurdu.

Her ne kadar sosyal medya şirketleri, gönderi paylaşımını ve içerik üreticileri desteklemek için adım atmaya başlamış olsa da, içerik planlama ve analiz araçlarının çoktan kendi pazarlarını yarattığını söylemek mümkün.

Yıllar içinde Hootsuite ve Buffer gibi sosyal ağ içerik planlama araçlarının öne çıktığı bu pazarda yerelden RADAAR gibi başarılı girişimlerin de yer aldığını gördük.

Instagram ve LinkedIn'in bu yeni özelliklerinin pazarda bir değişim yaratacağını söyleyebiliriz. Yine de söz konusu içerik araçlarının, gönderi planlamanın ötesinde zaman içinde detaylı analiz ve takip araçlarına dönüştüğünü düşünürsek, araçların olumsuz yönde etkileneceğini söylemek pek de mümkün değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.