Mark Cuban'ın etkileşimli içerik platformu Fireside, yayın platformu Stremium'u satın aldı

Fireside, programlarının Amazon Fire TV, Roku, akıllı TV'ler gibi cihazlarda kullanılabilmesini sağlamak üzere yayın platformu Stremium'u satın aldı.
Mark Cuban'ın etkileşimli içerik platformu Fireside, yayın platformu Stremium'u satın aldı

Mark Cuban ve Falon Fatemi tarafından hayata geçirilen Fireside'dan daha önce sizlere bahsetmiştik. Fireside, içerik oluşturuculara bir butona tıklayarak gösterilerini her yere dağıtma imkanı veriyor.

Fireside, bünyesinde Jay Leno, Michael Dell ve Doug Ellin gibi isimleri barındırıyor, yani içerik oluşturucular dediğimiz zaman sokaktan geçen alelade bir kişi platformda kendine yer bulamıyor. Canlı ve etkileşimli şovlar için bir platform olarak hizmet veren Fireside, içerik oluşturuculara, diğer sosyal ağlarda eş zamanlı olarak yayınlanabilen, canlı olarak aktarılabilen, kaydedilebilen ve daha sonra diğer sosyal platformlara veya podcast hedeflerine dağıtılmak üzere düzenlenebilen canlı ses veya video içeriği yayınlama olanağı sunuyor.

Şirket şimdi de Variety'nin özel haberine göre programlarının Amazon Fire TV, Roku, akıllı TV'ler gibi cihazlarda kullanılabilmesini sağlamak üzere yayın platformu Stremium'u satın aldı. Bir şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Fireside, tüm ekibi ve fikri mülkiyeti dahil olmak üzere Stremium'un tamamını satın aldı. 

Fireside yatırımcılarına gönderilen bir mektupta Falon Fatemi, Stremium'un satın alınmasının Fireside'a izleyicilerin televizyonlarını izlerken gerçek zamanlı olarak etkileşimde bulunmak için telefonlarını kullanabilecekleri ikinci bir ekran deneyimi sunmasına yardımcı olacağını söyledi. Fatemi ayrıca, Stremium'un altyapısının, içerik oluşturucuların canlı şovlarını hem mobil hem de TV'ye yüklemelerine, yayınlamalarına, programlamalarına ve dağıtmalarına olanak tanıyacağını da sözlerine ekledi.

Fireside'ın diğer yatırımcılar arasında, Mark Cuban'a ek olarak Chainsmokers, HBSE, Goodwater, Animal Capital ve NFL yıldızları Larry Fitzgerald ve Kelvin Beachum ile eski NBA yıldızı Baron Davis'in yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.