Mark Cuban'ın uygulaması Fireside, 125 milyon dolar değerleme ile yatırım için arayışta

Kaynaklar, Fireside'ın yatırımcılarla 125 milyon dolarlık bir değerlemeyle yaklaşık 25 milyon dolar yatırım almak üzere görüştüğünü belirtiyor.
Mark Cuban'ın uygulaması Fireside, 125 milyon dolar değerleme ile yatırım için arayışta

İçerik oluşturucuların canlı, etkileşimli, sanal gösteriler aracılığıyla izleyiciyi hikayeye dahil etmesine olanak sağlayan ve Mark Cuban tarafından hayata geçirilen Fireside, Seri A tur için görüşmelerde bulunuyor. TechCrunch'ın haberine göre kaynaklar, platformun yatırımcılarla 125 milyon dolarlık bir değerlemeyle yaklaşık 25 milyon dolar yatırım almak üzere görüştüğünü belirtiyor. 

Platform, Jay Leno, Michael Dell ve Doug Ellin gibi isimleri bünyesinde barındırıyor, yani içerik oluşturucular dediğimiz zaman sokaktan geçen alelade bir kişi platformda kendine yer bulamıyor. Canlı ve etkileşimli şovlar için bir platform olarak hizmet veren Fireside, içerik oluşturuculara, diğer sosyal ağlarda eş zamanlı olarak yayınlanabilen, canlı olarak aktarılabilen, kaydedilebilen ve daha sonra diğer sosyal platformlara veya podcast hedeflerine dağıtılmak üzere düzenlenebilen canlı ses veya video içeriği yayınlama olanağı sunuyor.

Özetle uygulama, içerik oluşturuculara bir butona tıklayarak gösterilerini her yere dağıtma imkanı veriyor. Ayrıca içerik oluşturucularının izleyiciler arasında ses getiren içerik türünü anlamalarına yardımcı olmak için analiz özellikleri de sunuyor.

Bu yılın ikinci çeyreğinde NFT'ler ve metaverse oyun geliyor

Şirkete yakın kaynaklar, Mark Cuban ve Falon Fatemi tarafından kurulan girişimin, içerik oluşturucuların çalışmalarından para kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla bu yılın ikinci çeyreğinde NFT'leri yayına alacağını ve bir metaverse oyununu piyasaya süreceğini belirtiyor. Hatta Fireside'ın stratejik bir ortaklık için Netflix ile görüştüğü de belirtiliyor. 

Bugüne kadar 8 milyon dolar yatırım aldığı belirtilen girişimin birkaç ay içinde web3 ve metaverse'e geçmeyi planladığı iddia ediliyor. Ancak henüz şirketten konuyla ilgili yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor, detaylar geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.