Elon Musk, Donald Trump'ın Twitter'a geri dönme kararıyla ilgili eleştirilere cevaben aktivistleri hedef gösterdi

Elon Musk'ın önceki açıklamalarına göre Donald Trump'ın Twitter'a geri dönme kararı Twitter Moderasyon Konseyi'ne ait olmalıydı. Musk, Konsey fikrinin büyük bir siyasi/sosyal aktivist grup koalisyonuna ait olduğunu açıkladı.
Elon Musk, Donald Trump'ın Twitter'a geri dönme kararıyla ilgili eleştirilere cevaben aktivistleri hedef gösterdi

Geçtiğimiz günlerde  Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı bir anketi takiben Donald Trump Twitter'a geri döndü. @realDonaldTrump hesabındaki tweetler tekrar görünür hale geldi. 2024'te ABD başkanlığına aday olacağını açıkladıktan yalnızca bir kaç gün sonra Trump'ın platforma dönmesi dikkat çekti.  

Donald Trump'ın platforma dönmesi kadar, dönüş şekli de ciddi bir şekilde eleştirildi. Zira Elon Musk, geçmişte platformdaki bu tarz kararların geniş kapsamda çeşitlilik içeren bakış açılarına sahip Twitter Moderasyon Konseyi tarafından alınacağını dile getirmişti. Ancak yaşanan durum, bu yaklaşımın aksine Elon Musk'ın sıkça beyan ettiği üzere bot ve spam hesaplarla mücadele eden bir platformda yapılan bir oylama ile karar alınması oldu. 

Eleştiriye cevaben Musk, büyük bir siyasi/sosyal aktivist grup koalisyonunun, bu koşulu kabul ettiği takdirde, Twitter'ı reklam gelirlerinden mahrum bırakarak öldürmeye çalışmamayı kabul ettiğini dile getirdi.

"Anlaşmayı onlar bozdu" ifadesini kullanan Musk, söz konusu grupların Twitter'ın reklam gelirlerini yok etmeye çalışmasını engellemek için bir anlaşma yaptığını ima etti. Musk'ın paylaşımları, bu grupların "anlaşmayı bozduğunu" ve bu nedenle Musk'ın artık konseyle ilgili şeyleri desteklemek zorunda olmadığını öne sürüyor. 

Elon Musk'ın iddiaları pek çok kişiye inandırıcı gelmedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.