Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller, Twitter hesabını kapattı

Phil Schiller, pazar günü Twitter hesabını kapattı. Kullanıcılar Phil Schiller'in kullanıcı adı olan "@pschiller" aramasını yaptıklarında, karşılarına "bu hesap mevcut değil" uyarısı çıkmaya başladı.
Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller, Twitter hesabını kapattı

Gün geçmiyor ki Twitter'la ilgili bir haberle karşılaşmayalım. Elon Musk tarafından satın alınan sosyal medya platformu, hiç şüphesiz son dönemin en popüler mecralarından biri. Bunun en önemli nedenleri de söz konusu satın alma sonrası yaşanan işten çıkarmalar, platformdaki üyelik modellerinin değişikliği ve Twitter'ı birçok kullanıcının terk ediyor olması. Twitter hesabını kapatan son kullanıcılardan biri de Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Phil Schiller oldu.

Phil Schiller, pazar günü Twitter hesabını kapattı. Kullanıcılar Phil Schiller'in kullanıcı adı olan "@pschiller" aramasını yaptıklarında, karşılarına "bu hesap mevcut değil" uyarısı çıkmaya başladı. Her ne kadar Phil Schiller hesabını kapatmış olsa da kendisinin 30 gün içinde hesabına geri dönme hakkı bulunuyor, eğer Schiller 30 gün içinde platforma geri dönmezse hesabı tamamen siliniyor. 

Phil Schiller'dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Aslında kendisi hesabını çok aktif de kullanmıyordu. Apple'ın üst düzey yöneticisi 2008'den bu yana aktif olan hesabını özellikle Apple ürünlerini, hizmetlerini, yazılımlarını ve girişimlerini tanıtmak amacıyla kullanıyordu. 

Apple CEO’su Tim Cook'un ve diğer bazı üst düzey Apple yöneticilerinin ise hâlâ Twitter hesapları var. Yani direkt olarak şirketin Twitter'ı karşısına alması gibi bir durum söz konusu değil. Apple'ın resmi Twitter hesabına bakıp hiçbir tweet görmeyenler de şirketin tweet'lerini sildiğini düşünüyor. Ancak paylaşılan bilgilere göre bu hesap sadece sponsorlu içerikler için kullanılıyor. O nedenle herhangi bir tweet'in görünmemesi çok da şaşırtıcı değil. 

Apple'ın Twitter ile ilgili düşüncesi kurumsal olarak nasıl seyredecek, henüz bir şey söylemek için çok erken. Ancak şirket olası bir Twitter aboneliği durumunda bundan finansal olarak kazanç elde edebilir. O yüzden neler olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.