FTX'in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu var

FTX'in en büyük 50 alacaklıya yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu var. FTX'in en büyük 10 alacaklıya borcu ise yaklaşık 1 milyar 450 milyon dolara denk geliyor.
FTX'in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu var

Geçtiğimiz günlerde tanınmış kripto para borsası FTX'in iflas için başvuruda bulunduğunu ve kurucusu Sam Bankman-Fried istifa ettiğini sizlere aktarmıştık. FTX çöküşü beraberinde kripto para piyasasını da aşağı çekerken, söz konusu etkinin bununla sınırlı kalmayacağı ortaya çıktı. Mahkemeye sunulan belgeler gösteriyor ki; FTX'in en büyük 50 alacaklısına yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu var.

FTX'in en büyük 10 alacaklıya borcu ise yaklaşık 1 milyar 450 milyon dolara denk geliyor. Üstelik bu alacaklılar arasında tek bir alacaklının kaybının 220 milyon dolardan fazla olması dikkat çekiyor. Alacaklıların isimlerinin ise henüz açıklanmadığını eklemekte fayda var

Bu arada mahkemeye sunulan belgelere göre, şirketin parasıyla hem çalışanlara hem de danışmanlara, kayıt dışı evler alındığı görülüyor. Şu anda yürütülen inceleme kapsamında FTX’in kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried'in, borsadaki müşterilerinin parasını Alamada Research için kullanıp kullanmadığı mercek altına alındı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.