Evde bakım hizmeti sunan DispatchHealth 330 milyon dolar yatırım aldı

DispatchHealth, 7'den 70'e her yaştan insana evde bakım hizmeti sunuyor. Şirket, talep edilen sağlık hizmetlerini ve akıllı ev cihazlarıyla birleştirerek hastaların evlerinde rahat bir şekilde sağlık hizmeti almasını sağlıyor.
Evde bakım hizmeti sunan DispatchHealth 330 milyon dolar yatırım aldı

Evde hasta bakımı hizmeti sunan DispatchHealth, 330 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı yaklaşık 734 milyon dolara çıktı. Silicon Valley Bank ve K2 HealthVentures liderliğinde gerçekleştirilen yatırıma mevcut yatırımcılara ek olarak Blue Shield of California, Olayan Group, Adams Street Partners, Pegasus Tech Ventures ve Silicon Valley Bank katıldı. Humana, Questa Capital, Oak HC/FT ve Echo Health Ventures katıldı. DispatchHealth, yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek için kullanacak.

2013 yılında iki girişimci Kevin Riddleberger ve Mark Prather tarafından kurulan DispatchHealth, 7'den 70'e her yaştan insana evde bakım hizmeti sunuyor. Acil sağlık ve diğer hastane hizmetlerini eve taşıyor. Şirket, talep edilen sağlık hizmetlerini ve akıllı ev cihazlarıyla birleştirerek hastaların evlerinde rahat bir şekilde sağlık hizmeti almasını sağlıyor. DispatchHealth'in amacı hastaların sağlık hizmetlerine evden kolay ulaşmasını sağlamak. 

Covid-19 salgınıyla uzaktan hasta izleme ve bakımı hizmetlerinin ve evde kullanılan cihazların kullanımı yaygınlaştı. Insider Intelligence'ın yaptığı araştırmaya göre bu senenin sonuna kadar ABD'de 45,1 milyon hasta uzaktan izleme teknolojilerini aktif olarak kullanacak. Bu noktada bu alanda çalışan platformlar yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Geçen Ekim ayında uzaktan hasta izleme ve kronik hastalık bakım platformu Electronic Caregiver 42,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırımın yüzde 90'ı mevcut yatırımcılar tarafından yapıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili detay verilmedi. Yeni gelen yatırım, şirketin müşteri tabanını genişletmek için kullanılacak.

New Mexico merkezli şirket, 2009 yılında Joe Baffoe tarafından kuruldu. Evin her yerine yerleştirilen dokunmatik ekranlı cihazlar sayesinde uzaktan hasta izleme ve kronik hasta bakım hizmeti sunuyor. Electronic Caregiver, yaşlı ve çocuklara odaklanıyor. Şirket şu anda 200 binden fazla. müşteriye hizmet veriyor. Bı rakamın 2024'ün sonuna kadar 250 bini aşacağı düşünülüyor. Electronic Caregiver doktor, sağlık kuruluşları evde hasta bakım ajanslarıyla ortak çalışıyor. Şirket, dijital sağlık çözümlerine yönelik yüksek talep nedeniyle Amerika'nın en hızlı büyüyen 1000 şirketi arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.