Amazon çatısı altında yer alan Wickr'ın şifrelenmiş mesajlaşma uygulaması kapanıyor

Duyuruda yer alan bilgilere göre uygulama 31 Aralık 2022'den itibaren yeni kullanıcı kabulünü kapatacak. 31 Aralık 2023 tarihinde ise Wickr Me mesajaşma uygulaması faaliyetlerini tamamen durduracak. 
Amazon çatısı altında yer alan Wickr'ın şifrelenmiş mesajlaşma uygulaması kapanıyor

Amazon çatısı altında yer alan Wickr'ın uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşma uygulaması Wickr Me, gelecek yıl kapanacağını duyurdu. Duyuruda yer alan bilgilere göre uygulama 31 Aralık 2022'den itibaren yeni kullanıcı kabulünü kapatacak. 31 Aralık 2023 tarihinde ise Wickr Me mesajlaşma uygulaması faaliyetlerini tamamen durduracak. 

2011 yılında kurulan Wickr'ın kısa süre içinde büyük popülariteye ulaştığını hatırlatalım. 2021 yılın Amazon Web Services'ın Wickr'ı satın almasıyla, popülerliği gün geçtikçe azaldı. Yine de pek çok gazeteci ve muhbir, uçtan uca şifrelenmiş ve kendi kendini yok eden mesajları kullanmaya devam etti.

Kapanma kararı Wickr'ın yalnızca tüketici versiyonunu etkileyecek. Wickr'ın diğer ürünlerinin hizmet verdiği müşteriler arasında devlet kurumları, askeri kurumlar ve büyük şirketler de yer alıyor. 

Resmi açıklamada yer almasa da kapatılma kararının bir süredir basına yansıyan iddialarla ilgisi olduğu düşünülüyor. Hatırlarsanız 2018'de Vice'ın Wickr'ın uyuşturucu ticaretinde kullanılmasına yönelik yaptığı haber bir süre gündemi meşgul etmişti. Haziran ayında NBC News'ta yer alan haber ise uygulamanın çocuk istismarı görselleri göndermesine olanak tanıdığını öne sürmüştü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.