Ace Games, Playtika'dan 25 milyon dolar yatırım aldı

Ace Games'in 25 milyon dolarlık yatırımı, geçtiğimiz yılın Ocak ayında 11,4 milyar dolar değerleme ile halka arz gerçekleştiren Playtika'dan geldi.
Ace Games, Playtika'dan 25 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Hakan Baş tarafından mobil oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Ace Games'in tohum yatırım turunu 25 milyon dolar değerleme ile tamamladığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Ace Games, aradan geçen 1,5 yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım daha aldı. Edindiğimiz bilgilere göre girişim, 25 milyon dolar yatırım aldı. Ace Games'in 25 milyon dolarlık yatırımı ise geçtiğimiz yılın Ocak ayında 11,4 milyar dolar değerleme ile halka arz gerçekleştiren Playtika'dan geldi.

Hatırlatmak gerekirse Ace Games, geçtiğimiz yıl tohum yatırım turunu NFX ve Actera liderliğinde gerçekleştirmişti. Bir önceki yatırıma liderlik eden NFX'in yatırım yaptığı girişimler arasında Ace Games'in yeni yatırımcısı konumunda bulunan Playtika da yer alıyor.

2020 yılında Serial Burgla‪r‬ ve Prison Life‪!‬ oyunlarını kullanıma sunan Ace Games, 2021 yılında ise Mix and Drin‪k oyunu ile ABD App Store'unda tüm kategorilerde diğer uygulamaları geride bırakarak ilk sırada yer almıştı. Hem iOS hem de Android platformları için oyunlar geliştiren Ace Games, şu an için ise Fiona’s Farm isimli oyun ile uygulama mağazalarında bulunuyor.

Ace Games ve Playtika arasında gerçekleşen yatırım sürecinin danışmanları arasında Core Finance ve Aream'ın yer aldıklarını da paylaşalım.

Playtika'nın başarılı oyun içi deneyimler sunma ve mobil oyunları kendi kategorilerinde küresel hakimiyete ulaştıracak şekilde ölçeklendirme konusunda rakipsiz bir üne sahip olduğunu belirten Ace Games, kurucusu ve CEO'su Hakan Baş, yatırımcı ve partner olarak Playtika ile birlikte çalışmaktan heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.