Artırılmış gerçekliğin moda ve güzellik sektörüne etkileri

2028'de 250 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin edilen artırılmış gerçeklik teknolojileri, moda ve kozmetik alanında yeni bir dönem başlattı.
Artırılmış gerçekliğin moda ve güzellik sektörüne etkileri

ModiFace kullanıcılarına güzellik seviyelerini, cilt kusurlarını ve hangi kozmetik ürünleri kullanması gerektiğini gösteren bir teknoloji geliştirdi. Parham Aarabi tarafından kurulan Modiface, bu deneyimi yaratmak üzere manuel bir şekilde 22 binden fazla yüz görseli ekledi. Şirket daha sonra L'Oreal tarafından satın alındı.

Moda sektöründe ise mağaza içi tüketici deneyimini kökten değiştirmek isteyen MemoMi ise Memory Mirror® isimli bir artırılmış gerçeklik aynası geliştirdi. Bu sayede tüketiciler, ürünleri sanal olarak deneyebiliyor ve profilleri, tarzları ve tercihlerine bağlı olarak öneriler aldı. Bu iki örnek de artırılmış gerçeklik yani AR'ın kullanım alanlarından ikisini gösteriyor. Yaratıcılık ve  teknoloji ile  buluşan uygulamaların şirketlerin dönüşüm oranlarını ve marka değerlerini artırdığına tanık oluyoruz.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.