Linktree, içerik oluşturucuların sayfalarını ücretli hale getirmelerine izin veriyor

Linktree, platformuna yeni bir özellik eklediğini açıkladı. Payment Lock adlı yeni özellik ile kullanıcıların sayfalarında paylaştıkları içerikten para kazanmaları hedefleniyor.
Linktree, içerik oluşturucuların sayfalarını ücretli hale getirmelerine izin veriyor

Paylaşılmak istenen bağlantıları tek yerde toplayan Linktree, son dönemin en popüler platformlarından biri. Zira Linktree, kişilerin birden fazla sosyal medya hesabıyla ilişkili bağlantıları takipçileri ile tek bağlantıda paylaşmasını sağlıyor ve böylelikle bir düzen oluşturulmasına yardımcı oluyor.

Linktree, platformuna şimdi de yeni bir özellik eklediğini açıkladı. Payment Lock adlı yeni özellik ile kullanıcıların sayfalarında paylaştıkları içerikten para kazanmaları hedefleniyor.

Payment Lock, içerik oluşturucuların PDF'ler, mesajlaşma grupları gibi belirli içerikleri ücretli sunabilecek. İçerik oluşturucular, her içerik parçası için 150 dolara kadar ücret alabilecekler. Bu özellik, ücretsiz planlarda kullanılamıyor; kullanmak için Starter, Pro veya Premium hesaplarından birine sahip olmak gerekiyor. 

Linktree tarafından paylaşılan bilgilere göre bir belgeye Payment Lock eklemek ve özel içeriğe erişmek isteyen kullanıcılardan doğrudan ücret almak oldukça basit. Ziyaretçiler, satın alınan bir belgeye doğrudan Linktree'den erişebiliyor. İçeriğin bir kopyası da kullanıcıların e-postalarına gönderiliyor, böylece istedikleri zaman görüntüleyebiliyorlar. Yani herhangi bir araştırma şirketinden rapor indirmek gibi basit bir sistemi var. 

Linktree'den bu hizmeti alan kullanıcıların ücretlere nasıl erişeceğine baktığımızda, PayPal veya Square hesabının Linktree ayarlarında bir ödeme sağlayıcı olarak bağlanması ve ardından burada bulunan ayrıntılı adımlar izlenerek bağlantının oluşturulması gerekiyor. Bu da demek oluyor ki ülkemizde içerik oluşturucuların tam olarak nasıl ödeme alacağı belli değil. Çünkü PayPal, Türkiye'de kullanılmıyor; Square ise ülkemizde aktif değil. Buna nasıl bir çözüm sunulacak, merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.