New York Federal Merkez Bankası, SETL desteğiyle yasal finansal kurumlarda dijital varlık kullanımına odaklanıyor

Kurum, müşterek çalışma (interoperability) prensibine sahip bir dijital merkez bankası borçları ağının ve ticari banka dijital parasının fizibilitesini araştırmak için bir kavram kanıtı projesine katılacak.
New York Federal Merkez Bankası, SETL desteğiyle yasal finansal kurumlarda dijital varlık kullanımına odaklanıyor

New York Federal Merkez Bankası, paylaştığı bir gönderi ile çatısı altında yer alan New York İnovasyon Merkezi'nin (NYIC) dağıtık defter teknolojisi destekli, müşterek çalışma (interoperability) prensibine sahip bir dijital merkez bankası borç (liability) ağının ve ticari banka dijital parasının fizibilitesini araştırmak için bir kavram kanıtı (Proof-of-Concept)  projesine katılacağını açıkladı. Projenin teknoloji sağlayıcıları arasında Colendi'nin bu yıl satın aldığı SETL da yer alıyor. 

Dağıtık defterler, varlık değişiminde şeffaflığın yanı sıra DvP ve PvP mutabakatları için önemli bir çözüm sunuyor. Ancak dağıtılık defterlere dayalı işlem mekanizmaları, müşterek çalışma prensibine dayalı bir şekilde dijital varlıkların, yasal finansal kurumların kendi arasında transferine olanak tanımıyor. NYIC ve paydaş kurumlar, bu problemi çözmek için bir araya gelecek. 

Söz konusu projede New York İnovasyon Merkezi'nin yanı sıra özel sektör üyeleri de bulunuyor. Projeye katılım gösteren şirketler ise BNY Mellon, Citi, HSBC, Mastercard, PNC Bank, TD Bank, Truist, U.S. Bank ve Wells Fargo öne çıkıyor.

Dünya genelinde hizmet sunan bankalar arası finansal telekomünikasyon şirketi SWIFT, uluslararası finansal ekosistemde müşterek çalışma için projeye destek sağlayacak.

Hatırlarsanız, SWIFT tokenize varlık pilot çalışmasını ekim ayında başarıyla tamamladığını açıklamıştı. Şirket, pilot çalışmayı hayata geçirmek için Clearstream, Northern Trust ve dağıtık cüzdan teknolojisi (DLT) alanında uzmanlaşan ve SETL ile birlikte çalıştı.

Son olarak Sullivan & Cromwell LLP'nin kavram kanıtı projesine yasal destek sağlarken, Deloitte'in de danışmanlık vereceğini eklemekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.