Kadın ve aile sağlığına odaklanan Maven Clinic, 90 milyon dolar yatırım aldı

Maven Clinic,kadın sağlığı konusunu fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan ele alıyor. 175 ülkede 15 milyon kullanıcıya hizmet veren Maven Clinic, doğurganlık, hamilelik, pediatri konusunda uzmanlaştı.
Kadın ve aile sağlığına odaklanan Maven Clinic, 90 milyon dolar yatırım aldı

Kadın ve aile sağlığına odaklanan Maven Clinic, 90 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 300 milyon dolara çıktı. General Catalyst liderliğinde gerçekleşen yatırıma La Famiglia, CVS Health Ventures ve Intermountain Ventures katıldı. 2014 yılında Kate Ryder tarafından kurulan platformun değeri yeni gelen yatırımla yaklaşık 1,5 milyar doların üzerine çıktı 

Maven Clinic,kadın sağlığı konusunu fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan ele alıyor. 175 ülkede 15 milyon kullanıcıya hizmet veren Maven Clinic, doğurganlık, hamilelik, pediatri konusunda uzmanlaştı. Kate Ryder, yeni gelen yatırımla platformu kadınlar ve ailelerinin karmaşık ihtiyaçlarına cevap vermeye yönelik yeniden tasarlayacaklarını ve şirketin hizmet alanını dünya genelinde genişleteceklerini söyledi. Maven Clinic, 2021'in Ağustos ayında110 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu

20'nci yüzyılın başından itibaren tıp alanında kadınlar üzerine yapılan araştırmalar gebelik hastalıkları ve doğum üzerineydi. kadınların genel yaşamları içerisinde sağlıklı olabilmeleri ve karşılaştıkları hastalıklar ile nasıl baş edebilecekleri konusunda çeşitli çalışmalar yapıldı.

Erken dönemde regl, hamilelik, doğurganlık ve kadınların cinsel sağlığı üzerine yoğunlaşan femtech uygulamaları kronik hastalıklar, uzaktan takip ve yaşa göre farklılaşan sorunlara odaklanmaya başladı. Bir diğer yandan tüp bebek konusuna odaklanan şirketler ön plana çıktı. Bu platformlar, kişiselleştirilmiş doğurganlık verileriyle süreci klinik olarak destekliyor. Yani kadın sağlığını bir bütün olarak incelemeye başladılar. Yatırımcılar da bu alana rağbet göstermeye başladı.

Kadın sağlığına odaklanan şirketler 2022'de 877 milyon dolar yatırım aldı. Bu şirketlerin yüzde 68'i doğurganlık ve gebelik bakımına odaklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.