Owl Labs, 25 milyon dolar yatırım aldı

Online toplantılarda kullanılmak üzere yapay zeka destekli donanım ürünleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Owl Labs, yatırım aldığını duyurdu.
Owl Labs, 25 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzde pek çok girişim, pandemi ile birlikte iş dünyasının değişmez bir parçası haline gelen online toplantılar özelinde çözümler üretiyor. Online toplantılarda kullanılmak üzere yapay zeka destekli donanım ürünleri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Owl Labs, yatırım aldığını duyurdu.

Owl Labs tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, C serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Owl Labs'in 25 milyon dolarlık yatırım turu, HP’nin yatırım birimi olan HP Tech Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, HP Tech Ventures haricinde ise Sourcenext, Matrix Partners, Spark Capital ve Playground Global da katıldı.

Alınan 25 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Owl Labs girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 47 milyon doları aştığını da ekleyelim. Owl Labs tarafından aktarılan bilgilere göre yeni yatırım, şirketin büyümesini devam ettirmek ve ürün geliştirme sürecini hızlandırmak için kullanılacak.

Yatırım ile birlikte HP ile stratejik bir ortaklık yaptıklarını da açıklayan Owl Labs, belli pazarlara HP desteği ile birlikte girecek. Owl Labs ve HP tarafından aktarılan bilgilere göre Owl Labs'in ürünleri HP France desteği ile birlikte satışa sunulacak.

2014 yılında Mark Schnittman ve Max Makeev tarafından ABD'de kurulan Owl Labs, online görüşmelere odaklanan donanım ürünleri geliştiriyor. Meeting Owl 3, Whiteboard Owl ve Meeting HQ olmak üzere 3 donanım ürünü geliştiren Owl Labs, bu ürünler ile birlikte yapay zeka destekli bir online toplantı deneyimi sunuyor.

Hoparlör, kamera ve mikrofonu bir arada sunan Meeting Owl 3, üzerinde bulunan kamera sayesinde 360 derecelik görüntü kaydı yapabiliyor. Meeting Owl 3 modelinin fiyatı ise 1049 dolar. Owl Labs ürünlerinin 130 bini aşkın şirkette kullanıldıklarını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.