Gıda israfına odaklanan Yenir, 30 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Gıda israfını önleme hedefi ile birlikte kurulan Yenir, Eksim Ventures'tan 30 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Gıda israfına odaklanan Yenir, 30 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Gıda israfına odaklanan yerli bir pazar yeri uygulaması olarak karşımıza çıkan Yenir'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Gıda israfını önleme hedefi ile birlikte kurulan Yenir, tohum öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu.

Yenir tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ilk yatırımını 30 milyon TL değerleme üzerinden aldı. Tohum öncesi yatırım turunda Yenir'e ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. 30 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım, Eksim Ventures'tan geldi. 

2020 yılında Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından kurulan Yenir, 2021 yılının Ocak ayında ise hizmet vermeye başladı. Hatırlatmak gerekirse Yenir, hizmet sunduğu bölgelerde Re-sell Hub adını verdiği geri dönüşüm merkezleri açarak anlaşmalı firmaların ürünlerini topluyor ve kalite kontrolünden geçirerek uygun fiyatlara satışa sunuyor.

Kısacası Yenir, gıda israfını önlerken aynı zamanda tüketicilere tasarruf etme imkanı da sunuyor. Yeni tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin Yenir Re-Sell Hub sayısını artırmak ve daha fazla ürünün israfını önlemek için kullanılacak. Yenir Re-Sell Hub sayısının artması ile birlikte Yenir'in büyüme ivmesinin hızlanması ve iş birliği yaptığı firmalara daha geniş çapta çözüm sağlaması hedefleniyor.

2025 yılına kadar Türkiye’de hizmet verdiği her bölgede yıllık 1.000.000 ton israfı önlemeyi planlayan girişim, iş modelini 2 yıl içinde Türkiye’de kanıtlayıp, yurt dışında da aynı dönüşümü başlatmayı hedefliyor. Yenir'in partnerleri ve ortakları ile uluslararası operasyonun başlaması için gerekli çalışmalara başladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.