Gıda israfına odaklanan pazar yeri uygulaması: Yenir

Yenir mobil uygulamasını indiren kullanıcılar, çevrelerindeki taze yemeklere çok daha uygun fiyata ulaşırken, işletmeler de ek gelir elde ediyor.
Gıda israfına odaklanan pazar yeri uygulaması: Yenir

Gıda işletmelerinin fazla ürettikleri için israf olacak taze ürünlerini yüzde 50 indirimle ya da daha uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştırdığı bir pazar yeri uygulaması olarak hizmet veren Yenir, gıda israfının olmadığı bir dünya hayaliyle geliştirildi.

2020 yılında Servet Akdoğan ve Dolunay Kaplan tarafından kurulan Yenir, 2021 yılının Ocak ayında ise hizmet vermeye başladı. Yenir mobil uygulamasını indiren kullanıcılar, çevrelerindeki taze yemeklere çok daha uygun fiyata ulaşırken, işletmeler de ek gelir elde ediyor.

Uygulama üzerinden istedikleri ürünleri satın alan Yenir kullanıcıları, belirtilen saat aralığında işyerine giderek ürünlerini teslim alıyorlar. İşletmeler, israfa engel olan kullanıcılara menülerindeki diğer ürünler için de ekstra indirimler sunabiliyorlar.

Kullanıma sunulmasının üzerinden henüz 1 ay geçmiş olmasına rağmen 110 işletme ve 3 bin kullanıcıya ulaşan Yenir, şu ana kadar 200 porsiyon yemeğin israf olmasını ve ekonomiye geri kazandırılmasını sağladı. Yurt dışında Too Good To Go ve Karma gibi rakiplere sahip olan girişim, platformda satış yapan işletmelerden aldığı komisyonlar üzerinden gelir elde ediyor.

Yenir, önümüzdeki dönemde öncelikle İstanbul daha sonra ise tüm Türkiye’de binlerce işletmenin gıda israfını azaltıp, kayıp ekonomilerini kazanca çevirmeyi hedefliyor. Dilerseniz Yenir uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan, indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.