Yerli girişim POW Games’in iki oyunu, İngiltere merkezli Matchingham Games tarafından 10 milyon sterline satın alındı

Yerli mobil oyun girişimi POW Games, geliştirdiği iki oyunu, ortağı ve yayıncısı konumunda olan İngiltere merkezli Matchingham Games’e 10 milyon sterline sattığını duyurdu.
Yerli girişim POW Games’in iki oyunu, İngiltere merkezli Matchingham Games tarafından 10 milyon sterline satın alındı

2021 yılında Şeyhmus Ölker ve Burak Göncü tarafından, hibrit casual puzzle oyunlar geliştirmek üzere kurulan yerli mobil oyun girişimi POW Games, geliştirdiği iki oyunu, ortağı ve yayıncısı konumunda olan İngiltere merkezli Matchingham Games’e 10 milyon sterline sattığını duyurdu.

Hibrit puzzle mobil oyunlar geliştirmek için 2021 yılında kurulan POW Games’in Food Match 3D ve Tile Match: Home Design Puzzle adında iki farklı oyunu bulunuyor. Şirketin ilk oyunu olan Food Match iOS ve Android platformlarında 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Bir süredir soft-launch'ta olan Tile Match ise ulaştığı veriler ve benzer mekaniklere sahip oyunların başarılarından dolayı yüksek bir gelir beklentisine sahip.

POW Games, 25 kişilik bir ekipten oluşuyor. CEO ve kurucu ortak Şeyhmus ÖLKER bir önceki girişimi olan App Samurai’da kurucu ortak ve COO pozisyonunda görev aldı, CTO ve kurucu ortak Burak Göncü ise kurucusu olduğu BGNmobi’de 200 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan bir mobil uygulama ekosistemi geliştirdi.

iOS ve Android oyun kataloğunda toplamda 18 oyuna sahip olan Matchingham Games, yayınladığı oyunlarla 250 milyonun üzerinde oyuncuya ulaşmayı başardı. Şirket kendi geliştirdiği oyunlarla birlikte globalde başka oyun stüdyoları ile de iş birlikleri yapıyor.

Şeyhmus Ölker, POW Games’i bundan sonra yeni oyunların ve maceraların beklediğini; önümüzdeki günlerde milyonlarca insanı eğlendirecek yeni puzzle oyunlarla oyuncuların karşısında olacaklarını söyledi. Matchingham Games’in kurucu ve CEO’su Fatih Haltaş ise Food Match ve Tile Match'in hibrit puzzle kategorisinde hem reklam gösterimi hem de oyun içi satın alma metrikleri yönünden rakiplerinden ayrıştığını; geliştirilme aşamasından, yayınlama sürecine kadar içinde oldukları süreci, güzel bir satın alma ile taçlandırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

POW Games 2023 yılında yeni oyunlarla birlikte olası bir yatırım turunun da sinyallerini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.