Elon Musk, Twitter üzerinden bankacılık hizmetleri sunmak istiyor

Ödemelerde dönüştürücü bir fırsat olduğunu söyleyen Elon Musk, doğrudan mesaj göndermekle ödeme göndermek arasında çok büyük bir fark olmadığını dile getirdi. 
Elon Musk, Twitter üzerinden bankacılık hizmetleri sunmak istiyor

Elon Musk, dün, toplu işten çıkarma süreci sonrasında geriye kalan Twitter çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda Musk, Twitter üzerinden bankacılık hizmetleri sunmak istediğine dair bazı açıklamalarda bulundu. Ödemelerde dönüştürücü bir fırsat olduğunu söyleyen Elon Musk, doğrudan mesaj göndermekle ödeme göndermek arasında çok büyük bir fark olmadığını dile getirdi. 

Milyarder, bununla hedeflenen şeyin, Twitter'daki insanların dünyanın her yerine anında ve gerçek zamanlı olarak para gönderebilmesini sağlamak olduğunu ekledi.

Musk'ın söylediklerine göre doğrulanmış her Twitter kullanıcısının, sistemin herhangi bir yerine para göndermek için kullanabilecekleri bir bakiye olacak. Ayrıca ödeme sistemiyle geriye dönük uyumluluk olması için Twitter hesabına bir banka kartı eklenebilecek. Yani belirli bir bakiye varsa, insanlara otomatik olarak bir banka kartı gönderilebilecek. Musk, geleneksel bankaların karmaşık ve pahalı kredi kartları, tasarruf ve çek hesapları ve benzeri sistemleri yerine, Twitter'da tek bir bakiyenin olacağını söylüyor. 

Elon Musk, Twitter ödemelerini kabul etmeyen yerler için bakiyeye bağlı bir banka kartı ve istenirse geleneksel çeklerin alınabileceğini de belirtiyor. 

Elon Musk'ın bu isteği gerçeğe dönüşür mü bilinmez, ancak kendisinin her daim ilginç ve beklenmedik projelere imza attığını düşündüğümüzde Twitter'ın kısa bir süre sonra bankacılık hizmetleri sunabilecek olması da kulağa pek garip gelmiyor. Üstelik Musk'ın PayPal'in kurulmasında söz sahibi olduğunu düşündüğümüzde gelecekte neler yaşanacağını merakla bekliyoruz.

Musk daha önce de Twitter'ı Çin'deki WeChat'e benzer bir uygulamaya dönüştürmek istediğini söylemişti. Neler olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.