Web3 mesajlaşma alt yapısı Notifi, 10 milyon dolar yatırım aldı

Notifi, blok zincir platformlarındaki merkeziyetsiz uygulamalar için SDK olarak bilinen altyapı ve yazılım geliştirme kitleri sağlıyor.
Web3 mesajlaşma alt yapısı Notifi, 10 milyon dolar yatırım aldı

İletişim altyapısı sunan mesajlaşma platformu Notifi, mevcut yatırımcıları Hashed ve Race Capital liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılanlar arasında Struck Capital, HRT Capital, Wintermute, ve Temasek'in kurduğu Superscrypt yer aldı.

Bu yeni yatırım turu ile birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 12.5 milyon dolara ulaştı.  Şu an için Web3 topluluklarının Twitter, Telegram ve Discord gibi Web2.0 uygulamaları üzerinden yönetildiğine dikkat çeken Notifi bunu değiştirmek istiyor. 

Girişimin faaliyet alanı ve gelecek planları 

Paul Kim ve Nimesh Amin tarafından bir yıldan kısa süre önce kurulan girişim, blok zincir platformlarındaki merkeziyetsiz uygulamalar için SDK olarak bilinen altyapı ve yazılım geliştirme kitleri sağlıyor. Notifi, bu alandaki bildirimleri de basitleştirip özelleştirmenizi sağlıyor. Bu arada Kurucular Amazon Web Services, Microsoft, Oracle ve Circle'daki deneyimleriyle öne çıkıyor. 

Girişim Ethereum, Solana, Near, Aptos ve Polygon'u destekliyor. Girişimin ürünlerine baktığımızda Notifi entegrasyonlarını, Notifi Hub'ı ve xMS'i (zincirler arası mesajlaşma) görüyoruz.   

Notifi Hub üzerinden ilgilendiğiniz DAO tekliflerine, ETH ve SOL işlemlerine, NFT ya da balina hareketlerine abone olabiliyorsunuz. Bunu merkeziyetsiz uygulamalara abone olmak gibi düşünebilirsiniz.  

Şirketin sunduğu Web3 gelen kutusu üzerinden açık artırma hareketlerini görmeniz de mümkün. Bu yapıyı oluşturmak için Hyperspace'den destek alan girişim, zirvedeki NFT koleksiyonlarını, en çok alım satım yapılan koleksiyonları ve en aktif cüzdanların 24 saatli özetini gösterebiliyor. Şirket ilerleyen dönemde DeFi'leri de bu sisteme eklemeyi planlıyor. 

Ayrıca zincirler arası (cross chain) sohbet edebileceğinizi de belirtelim. Web3 mesajlaşma alanında şirketin XMTP ve Dialect ile rekabet ettiğini belirtmekte fayda var. 

Girişimin 25'den fazla müşterisi bulunuyor. Müşteriler arasında Solana'nın en büyük merkeziyetsiz borsası Orca, DAO'lar için hazine yönetimi Zebec, Polygon'un en büyük sermaye piyasası türev araçları protokolü SynFutures, NFT pazar yeri Hyperspace ve Solana'nın DAO yönetim platformu yer alıyor. 

Notifi bu yeni yatırımı, ürünlerini diğer katman ekosistemlerine yaymak için kullanacak. Böylece girişim, daha fazla geliştiriciye daha fazla araç sunmayı başarabilir. Ayrıca şirket, ürün gamını SaaS olarak konumlandırmayı da planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.