Softtech'in yeni Web3 girişimi: NFT destekli bilet satış platformu Ticketolia

Ticketolia, Metaverse etkinlikleri için NFT formatında bilet satışını mümkün kılıyor. 
Softtech'in yeni Web3 girişimi: NFT destekli bilet satış platformu Ticketolia

Softtech'in Inovasyon Daire Başkanı (head of Innovation) Fatih Günaydın, bu hafta paylaştığı bir LinkedIn gönderisiyle Softtech'in Web3 destekli bilet satış girişimi Ticketolia'yı duyurdu. Ticketolia, Metaverse etkinlikleri için NFT formatında bilet satışını mümkün kılıyor. Şirketlerin bu alanda Web3'e uyum sağlamasını kolaylaştıran Ticketolia, NFT biletlemeye hızlıca adım atılmasına destek oluyor.

Biletlerin NFT teknolojisinden faydalanması, biletlerin geçmiş hareketlerini analiz etmede ve bilet aracılığıyla sadakat uygulamalarını kolayca hayata geçirilmesi konusunda avantaj sağlıyor. Bu arada kullanıcılar yalnızca Metaverse etkinlikleri için değil dijitalde ve fizikselde gerçekleştirdiği tüm etkinlikler için Ticketolia'da oluşturacağı NFT biletlerden faydalanabilir. 

Bununla birlikte Ticketolia üzerinden satış sayfaları oluşturmanız da mümkün. Ticketolia NFT biletleri, tasarım ve ikincil satış hakları açısından kişiselleştirilme özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca girişim, gerçek zamanlı satış verilerini elde etme ve işlem geçmişi görüntüleme alanlarında şeffaflık sunuyor.

Aynı şekilde ikincil satışların takibi de kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu noktada Ticketolia ikinci el satışlar için bir pazar yeri kurduğunu da belirtelim. Bu da kara borsa satışlarının ya da biletlerin taklit edilmesinin önüne geçebilir. Üstelik etkinlik sahipleri, platform üzerinden belirleyecekleri komisyon oranı ile  ikincil satışlardan da gelir elde edebilir. 

Bu arada biletlerin NFT olması akıllara hemen ETH ile ödeme gerekliliğini getirebilir. Şirket, sayışların yerel para birimi ile yapılabileceğini belirtiyor. Eğer bulunduğunuz ülkedeki yasalar müsade ediyorsa, kripto para ile bilet satışı imkanı da sunuluyor. 

NFT biletler sayesinde, etkinliğin bitmesi, katılımcılarla ilişkinizin kesileceği anlamına gelmiyor. Katılımcılara özel fırsatlar tanımlayabilir, NFT bileti bir VIP geçiş kartı olarak özel toplantılar için davetiye olarak konumlandırabilirsiniz. 

 Fatih Günaydın LinkedIn gönderisinde şu ifadelere yer verdi: 

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Ticketolia, bilet endüstrisine ve biletleme uygulamalarına Blockchain ve NFT teknolojisi ile yeni bir soluk getiriyor. Tüm dijital ortamlarda (web siteniz, metaverse platformları -Decentraland, Sandbox vs.-, mobil uygulamanız vb.) gerçekleştirilecek ve özel erişim yetkisi gerektiren alanlardaki etkinliklerinizi (konser, söyleşi vb. etkinliklerden, canlı yayınlara ve online eğitimlere kadar) web3 uyumlu biletli etkinliklere dönüştürmek için Ticketolia biçilmiş kaftan!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.