TikTok sosyal medya reklam gösterimlerden ne kadar pay alıyor?

TikTok’un kısa süre önce yarışa girmesine rağmen yüzde 7’lik dilimi elinde bulundurması dikkat çekiyor.
TikTok sosyal medya reklam gösterimlerden ne kadar pay alıyor?

Kısa video formatı ile kullanıcıların kalbini kazanan TikTok, diğer sosyal ağların da Reels ve Shorts gibi kısa video formatları geliştirmesine yol açtı. Bu bağlamda TikTok’a olan bu büyük ilgiyi yakından takip eden markalar, hızlı büyüyen kullanıcı tabanına erişmek için reklam bütçelerini bu yöne kaydırdı.

Araştırma şirketi Gemius, yeni raporunda sosyal medyada reklam yatırım dağılımlarını inceledi. Gösterim dağılımlarına bakıldığında YouTube’un yüzde 41’lik payla önde olduğu ve Instagram’ın da yüzde 39’luk payla YouTube’u takip ettiği görülüyor.

Facebook yüzde 13 ile dördüncü sırada kendine yer bulurken, TikTok’un kısa süre önce yarışa girmesine rağmen yüzde 7’lik dilimi elinde bulundurması dikkat çekiyor. Bu arada gösterim metriklerinin, sosyal medya yatırımlarının anlaşılmasında önemli bir kriter olduğunu belirtmekte fayda var. 

Gemius'ın paylaştığı verilere göre, Haziran ayında ülkemize giriş yaparak büyük ses getiren Disney
Plus, e-ticaret devi Trendyol.com ve son aylarda GRP’sini düzenli olarak artıran Doping Hafıza,
Instagram’ın en çok öne çıkan markaları oldu.

Gemius Adreal’in Temmuz-Eylül 2022 dönemini kapsayan verilerine göre Yemeksepeti.com, Yapıkredi ve Trendyol.com TikTok’un yükselen yıldızları oldu. Disney Plus, Trendyol.com ve Hepsiburada’nın ise Facebook’ta ağırlığını hissettirdiğini belirtelim.

YouTube’un öne çıkan markaları ise Disney Plus, Facebook ve Yemeksepeti.com oldu. Buna ek olarak Yemeksepeti.com ve Trendyol.com, diğer sosyal medya platformlarını etkili bir şekilde kullanırken TikTok’a da yatırım yapmayı ihmal etmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.