Instagram Web sürümü yenilendi, iPad uygulamasından ses yok

Görünen o ki web kullanıcı tabanı, Instagram'ı görünüm değişikliğine itecek kadar büyük bir seviyeye geldi. Şirketin içerik üretimini artırmak için web'deki kullanıcı deneyimini önceliklendirdiğini söylemek mümkün.  
Instagram Web sürümü yenilendi, iPad uygulamasından ses yok

Instagram'ın uygulama içi gönderi planlama aracını yayına aldığını sizlere bugün aktarmıştık. Adam Mosseri, paylaştığı bir tweet ile bu yeni özellikle birlikte Instagram'ın Web sürümünde de tasarım yeniliğine gidildiğini duyurdu. Mosseri yeni tasarımın daha temiz, hızlı ve kullanımı kolay olduğunu dile getirdi. 

Tasarımdaki değişikliklere baktığımızda, üstte yer alan navigasyon çubuğunun sol tarafa alındığını görüyoruz. Sol taraftaki sekme üzerinden Ana sayfaya erişebiliyor, arama özelliğini kullanabiliyor, mesajlar sayfasına gidebiliyor ve bildirimler sekmesini açabiliyorsunuz.

Aynı şekilde Sol taraftaki sekme üzerinden gönderi paylaşımı yapmanız da mümkün. Ayrıca pencerenin genişliğine bağlı olarak navigasyon çubuğunun genişlediğini ya da küçüldüğünü belirtmekte fayda var. 

Her ne kadar kullanıcılar, Instagram için uzun süredir bekledikleri iPad uygulamasına kavuşamamış olsa da, bir süre daha safari üzerinden daha iyi bir kullanıcı deneyimine kavuşmuş oldu. Hatırlarsanız, Adam Mosseri, Instagram ipad uygulaması için kullanıcı tabanının yeterli büyüklükte olmadığını dile getirmişti. O dönemde Mosseri şu ifadeleri kullanmıştı:  

Her görünüm ek yük getiriyor; iOS, Android, www ve IG Lite'ı destekliyoruz ve en büyük olan ise Android 

Görünen o ki web kullanıcıları, Instagram'ın görünüm değişikliğine itecek kadar büyük bir seviyeye geldi. Instagram'ın, platforma getirdiği özelliklerle son bir yıldır yoğun bir şekilde içerik üreticilerini desteklemeye başladığını düşünürsek, şirketin içerik üretimini artırmak için web'deki kullanıcı deneyimini önceliklendirdiğini söylemek mümkün.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.